Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s pudingem

Jablečné řezy patří ke klasické nedělní pohodičce u babičky. Křehké těsto skvěle doplňuje lehce nakyslá a šťavnatá jablečná náplň. Po upečení stačí pocukrovat a můžete se zakousnout. Jsou výborné ještě vlažné, ale i na druhý den. Krásně se rozleží a zvláční.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucoslava

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

rozměr plechu asi 35x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 754 kJ /
4 721 kcal
Bílkoviny72,49 g
Tuky233,18 g
Vláknina38,80 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 281 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy563,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, který pomažeme slabou vrstvou oleje. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: V míse pečlivě smícháme mouku a kypřicí prášek. Přidáme vejce, mléko a máslo. Mléka přidáme podle tuhosti těsta (4-8 lžic), aby bylo možné těsto vypracovat a rozválet. Krok 3: Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které rozdělíme na dva díly. Krok 4: Jablka umyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V misce je smícháme s cukrem a pudinkovými prášky. Krok 5: Jeden díl těsta na pomoučněném vále vyválíme na placku a rozložíme na plech. Krok 6: Na plát rovnoměrně rozložíme náplň, přikryjeme druhým plátem, okraje obou lehce přitlačíme k sobě, aby nevytékala šťáva z jablek. Dáme pozor, aby vrchní plát nepopraskal. Vrchní plát můžeme potřít rozpuštěnou herou nebo máslem. Krok 7: Moučník vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30-35 minut. Krok 8: Po upečení pocukrujeme.

TIP: Využití jablek v kuchyni

Zveřejněno 11. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s pudingem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrAy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s pudingem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrAy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Upekla jsem podle receptu a skutečně tam CHYBÍ cukr. Není to vůbec dobré bez cukru. A ani vrstva moučkového cukru navrch nestačí.

JITULE12: možno len netreba pchať do seba kilá cukru ...potom nebude chýbať

Lucoslava: Informace o pečení doplňte do receptu, ať to nemusíme hledat v komentářích. Zároveň bych uvítala informaci o velikosti plechu. Děkuji.

Peču tento moučník často a chutná celé rodině...

A žádný prášek do pečiva jsem nedala, protože mi nedělá dobře a buchta byla výborná.:yes:

maryje12: buchta ???? Ja som myslel,že recept je o koláči na plechu ...buchta je kompletne niečo iné

Tak jsem upekla, do těsta jsem cukr nedávala. Je to moc dobré...díky

Nechybi v receptu na testo cukr?

Marketa: nie nechýba

Na jak velký plech cca děláte?:-p

vynikajici

Jabka?
Když mám k ruce pomocníčky, tak krájíme na kostičky:yes:

Aby koláč nepopraskal, tak ho niekoľkokrát prepichujeme vidličkou, para má potom kade unikať. ;-) Ale aby sa koláč odležal...to sa ešte nestalo, vždy je zmlsnutý začerstva. :-D Inak javlká tiež strúhame nahrubo.;-)

Lucoslava: prosím, dopište údaje o pečení /teplota a délka pečení/ do postupu receptu, děkuji;-)

Pokud vrchní plát popraská, tak se vůbec nic nestane. Naopak, pára z pečících se jablek bude mít kudy unikat.;-) Recept dělám už dlouhá léta, odleželý koláč je moc dobrý. Jablka do náplně strouhám nahrubo.

Předehřátá trouba na 180°C, péct zhruba 30 min dozlatova.

ingredience mam jen nevím na kolik stupnu a jak dlouho pect:(:-)

Tento koláč také dělávám. Doporučuji krájet dobře vychlazený, já ho peču večer a krájím až druhý den. :-p:-K

Vše c je s jablky máme rádi:yes::yes::yes::yes: Jen ta jablka letos jaksi nejsou:-(

Tématické fráze:
jablečne rezy s pudinkem, jablečný koláč s pudinkem, jablečné řezy, křehké jablečné řezy s pudinkem, jablečné řezy s jablky a pudinkem, linecke jablecne rezy, křehký jablečný koláč s pudinkem, linecký koláč s jablky a pudinkem, linecké řezy s jablky, jablečný řez, řezy s jablky a pudinkem, linecký jablečný koláč s pudinkem, jablečné řezy z lineckého těsta, linecký jablečný řezy, linecké řezy s jablky recept, jablečný řez s pudinkem, koláč s jablky a pudinkem, jablečné recepty, řezy s jablky, jablkový koláč s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, kypřící prášek, mléko, jablko, pudink vanilkový, cukr krupice, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu