Tlačenka
Domácí tlačenka nemusí být výsadou vesnických zabijaček. Suroviny se dají lehce sehnat v každém řeznictví, přidáte svoji práci a podle chuti si také výrobek dochutíte. Až poprvé zakrojíte, bude vám líto jen to, že jste ji nezkusili připravit už dávno.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 114 kJ / 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,71 g |
| Tuky | 3,44 g |
| Vláknina | 20,27 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,06 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka zhruba 40 minut a pak necháme „dojít“ (v klasickém hrnci to bude trvat déle).
Krok 2: Obereme maso, nakrájíme ho na větší kousky, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev.
Krok 4: Pevně svážeme a dáme vychladit. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
Krok 5: Druhý den můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Moje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 10 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 10 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 6 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 7 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 7 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 8 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 8 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 8 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 10 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 11 hodinami
Tématické fráze:
tlačenka,
tlačenka recept,
poctivá domácí tlačenka,
recept na tlacenku,
domácí libová tlačenka recept,
zabijačková tlačenka,
recept tlacenka,
jak dlouho vydrží tlačenka,
tlačenka recepty,
jak servírovat tlačenku,
jednoduchá tlačenka,
recepty na tlacenku,
suroviny na tlačenku,
jak se děla tlačenka,
jak dlouho vydrží tlačenka v lednici,
jednoduchá domácí tlačenka,
recepty tlačenka,
libová tlačenka,
recept na jednoduchou domácí tlačenku,
recepty domácí zabijačka tlačenka
Suroviny:
koleno vepřové,
plec vepřová,
nožička vepřová,
voda,
cibule,
sůl,
ocet,
česnek,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
majoránka sušená
Komentáře (19)
Libová tlačenka?
No, tak to je ta nejsprávnější tlačenka na smažení v trojobalu
Tlačenka je opravdu nádherná