Kapr podle pánů z Rožmberka
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a červeného vína, podáváme na topince. Jedná se recept prudce návykový.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,54 g |
Tuky | 137,65 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 508 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 103,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.
Krok 2: Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.
Krok 3: Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.
Krok 4: Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.
Krok 5: Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.
Krok 6: Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Moje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 5 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 7 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
grilovaný kapr na kameni,
kapr recepty,
kapr po rožumbersku,
kapr recept,
kapr pánů z rožumberka,
výborný kapr,
kapusta podle polreicha,
kapr,
kapr na kameni,
recepty kapr,
recept výborný grilovaný kapr,
fotky kapra,
kapr pana voka,
recept kapr,
kapr na medu,
kapr dle pana voka,
vanocni kapr podle polreicha,
recepty kapr po mlynářsku,
kapr dle pánú z rožumberka,
fotka kapra
Suroviny:
kapr,
slanina anglická vcelku,
cibule,
víno červené,
med,
kmín drcený,
sůl,
sádlo,
mouka hladká,
šalvěj,
rozmarýn,
chléb
Komentáře (18)
Fotečky a komentáře mě lákají k odzkoušení , v mrazáku se ještě nějaká porce najde , počasí na rybaření není (zamrzají očka na prutě ), tak se bude asi vařit a ochutnávat
K té první otázce... Můj otec je filmař a syn fotograf, možná to máme v rodině...
Vánoce se blíží, to je fakt, mě sice dneska končí dovolená, a tak si do Vánoc budu pracovní dny zpříjemňovat alespoň surfováním po těchto stránkách.
PS: okna jsem stihla umýt
Jani, nestraš s Vánocemi, já jsem ještě nestihla umýt okna po létě...
Hello, nikdy nesoutěžím, nesoutěžila jsem a soutěžit nebudu... Kvalita ani kvantita mých fotek nezávisí na jakýchkoli soutěžích. Kterou fotku mám tedy ponechat a které vymazat? Nechám si poradit... A budu se tvou radou řídit.
Děkuji všem za body a virtuálně je přeposílám autorovi receptu...