Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přiměřená pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie490 kJ /
117 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,15 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nastrouháme na hrubé nudličky 4 syrové mrkve, asi 30 dkg syrového celeru, 30 dkg tvrdého sýru, 3 na kostičky nakrájené okurky, nahrubo nastrouhané brambory, na nudličky nakrájenou šunku a sterilovanou kukuřici. Krok 2: Toto vše mezi sebou vidličkou promícháme. Krok 3: Pak přidáme přiměřeně soli, pepře, 2 lžičky hořčice dle vaší obliby, majonézu se zakysanou smetanou v poměru 1:1 a prolisovaný česnek, kdo chce, přidá i křen. Krok 4: Vše promícháme, necháme odležet a mažeme buď na tousty a nebo podáváme s čerstvým rohlíkem.

Zveřejněno 24. 1. 2010

Poznámka autorky yanull

Množstvím surovin se řídit nemusíte, stačí všeho dávat přiměřeně. Proto jsem to nazvala přiměřená pomazánka :-)) Ale může to být i přiměřený salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přiměřená pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN52

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přiměřená pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN52

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No tak to mi, yanullinko, nedá nevyzkoušet. Furt tu lovím nějaké nové rychlovky, hlavně k večeři. Děkuji ;-):yes: Bodík je Tvůj

Ludmila M 15. 2. 2010 16:33
Ahoj Jano, vypadá to úchvatně, okamžitě vyzkouším:-))

Rychlá, super;-):-p6.bodík:yes:

Otto, pokud to zvládneš a nepřistaneš nám na zahradě ve stavu mraženém, nemám námitek ;-) Pomazánky tu mám ještě dost, aspoň bude dobře rozleželá, než tě rozmrazíme :-D Nemám raději už předem zavolat na Novu? To by byl příspěvek - Borec nakonec :yes::-))

Startuji rogalo na Vysočinu, z Brna to mám "kósek". Dobrota ;-)

´Mňam,tak to bych si dala.Škoda,že nemůžu.Ale uložím a zkusíme.:yes:

Tomáši, slintat netřeba, :-)nech si ji zítra na svačinku, ju? ;-):-))

No takhle navečer mně ještě provokovat s takovou dobrotou, já se snad picnu :-O Jani, to mi nedělej, už nemužu ani slintat, nemám co :-D :yes: +1 :yes:

Tématické fráze:
pomazánka ze zakysané smetany, zakysaná smetana pomazánky, pomazánka zakysaná smetana, pomazánky se zakysanou smetanou, pomazánka se zakysanou smetanou, zakysaná smetana pomazánka, pomazanka mrkev kren kukurice, celer tvrdy syr a sunka pomazanka, pomazánka celer mrkev smetana, "pomazánka ze zakysané smetany", rozleželá tvarohová pomazánka, dávat do pomazánky zakysanou smetanu?, pomazánky z zakysané smetany, pomazanky cz online zakysana smetana, pomazánka se zakysané smetany, pomazánky smetana, pomazánka s zakysanou smetanou, pomazánka šunka sýr česnek, recept pomazánka zakysaná smetana, pomazánky ze zakysanou smetanou

Suroviny:
mrkev, kukuřice, celer, okurky sterilované, brambory, česnek, smetana zakysaná, majonéza, hořčice, sýr tvrdý, šunka, sůl, pepř, křen

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu