Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 316 kJ / 2 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,44 g |
Tuky | 8,90 g |
Vláknina | 68,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,07 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 444,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové halušky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jlko
Moje poznámka
Bezlepkové halušky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jlko
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 12 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkové bramborové halušky,
halušky z mouky,
halusky bez mouky,
halušky recept z mouky,
halušky se zelím,
dietni halusky,
bezlepkové recepty,
halušky se zelím recept,
bramborové halušky bezlepkové,
bezlekové halušky,
petr rychly bryndzove halušky,
bezlepkvé halušky,
dietní halušky se zelím,
bezlepkové halušky s brynzou,
halušky se zelím z mouky,
bezlepkových halušky,
bramborové halušky bez lepku,
recept na halušky z mouky,
veganské halušky,
těsto na halušky bezlepkové
Suroviny:
brambory,
mouka bezlepková,
sůl,
cibule,
olej,
zelí kysané,
kmín celý,
sůl,
cukr
Komentáře (20)
PODLE POTŘEBY
máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání
Nakrájíme si jeden a půl včerejšího rohlíku nebo housky na kostičky. Použijeme hrnek o objemu 250 ml. K pečivu přisypeme hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a přidáme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do základu těsta.
Vezmeme formu na bábovku nebo srnčí hřbet. Nejlépe silikonovou nebo keramickou, ale ne plechovou. Vytřeme ji máslem a hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a dáme do mikrovlnky na 750W na 10 minut.
Po ukončení procesu necháme knedlík ještě 2 minuty v klidu odpočinout v uzavřené mikrovlnce a až po té ho vyndáme a zkusíme párátkem nebo špejlí, zda je hotový. Hotový rychlý houskový knedlík vyklopíme na talíř nebo prkénko a nakrájíme ostrým nožem. místo polohrubé mouky Jizerku a bezlepkoví rohlík nebo Chleba
Moc jsme si všichni pochutnali
220 g jizerky
1 vejce
10 dkg droždí
200 ml vlažného mléka
1 nakrájený bezl. rohlík
sůl
Zaděláme těsto, necháme cca 30 minut kynout i déle a poté vytvarujeme knedlík, dáme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut. Je fantastickýýý