Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme.
Krok 2: Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.
Krok 3: Promícháme, trochu ho podlijeme vodou a při vyšší teplotě, velmi krátce, pouhých 10 minut podusíme. Pak ho necháme přikryté dalších 20-30 minut tzv. ("dojít").
Krok 4: Dochutíme podle potřeby solí, octem nebo cukrem, jak máte rádi.
Zveřejněno 2. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Moje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 19 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 6 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari zelí,
tepelná úprava kysaného zelí,
jak se vaři zelí,
jak dlouho se dusí zelí,
německé zelí,
jak ohřát zelí,
jak se dusí zelí,
jak dlouho se vari kysane zeli,
recetář príma nápadů,
receptář prima nápadů archiv 2015,
karamelové zelí,
receptář prima nápadů archiv vari,
receptář prima nápadů kysané zelí,
šunkové závitky v rosolu,
zelí v papiňáku,
německý recept na zelí,
jak dlouho se vari zeli,
jak se vari mlade zeli,
proč je kysané zelí měkké,
jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
cukr krupice,
sůl,
výpek z masa
Komentáře (17)
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku