Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná mrkev

Zadělávaná mrkev je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost, jemnou nasládlost zeleniny a krémovou omáčku. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo příloha k masu a potěší i ty, kteří preferují tradiční chutě v odlehčené podobě.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 404 kJ /
814 kcal
Bílkoviny18,41 g
Tuky46,56 g
Vláknina19,76 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 508 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy71,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, zasypeme paprikou, podlijeme vodou, přidáme kousek bujonu a dusíme asi 15 minut. Krok 3: V mléce rozmícháme mouku, vlijeme do mrkve a krátce povaříme. Okurky nakrájíme na nudličky a přidáme k mrkvi. Krok 4: Dochutíme solí, popřípadě octem. Podáváme s vařeným bramborem, kdo má rád, může mít i rýži.

TIP: Jak připravit dušenou mrkev - jednoduchý návod

Zveřejněno 9. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8mW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8mW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

amorhop: Tak to jsem ráda, Vladi.. Já se teď taky snažím bez masa nějakou chvilku ;-)

:yes::yes::yes::yes::yes:tak dnes jsem dělala poprvé a určitě ne naposledy, opravdu změna bez masa je úžasná děkuji za recept

Skvělé, s těmi okurkami je to zajímavá změna :yes:

BronislavaP: Je to úplně jiné, než klasická mrkev, že? :-8

děkuji za výborný recept, mám dušenou mrkev moc ráda, tento recept je vynikající....velmi chutné jídlo a nejvíce mi chutná s rýží...nikdo by nevěřil jaké chuťové divy udělá ta kyselá okurka....dokonce jsem porce zamrazila k dalšímu rychlému použití:yes:

Valinka: Děkuji, taky já tohle jídlo miluji a často si ho vařím :-)

Z okurkou, to musim vyzkouset, zajimavy a zrejme bajecny napad. Jen misto mlika davam smetanku, tu poradnou, slehaci, zadny vodovy povl. A co se smetanky tyce : davna pritelkyne z mladi mi dala dobrou radu: davej smetanku do spanelskych ptacku i do bramboro-vurtoveho gulase. No, moc se mi to nezdalo, ale zkusil jsem to a od te doby to jinak nedelam, jste pak jako v pohadce.

Paul Sulc: Rozhodně věřím. Smetana jídlo krásně zjemní;-)

Jani,velice podařená dobrota:-p:-KS tím okurkem,to je teda moc príma nápad:yes:

Irule: děkuji :-)

:yes: Jani zadělávanou mrkev miluju nejvíc, takže posílám bod +8:yes::yes::-p:-p:-K

:-p moc pěkné, pochutnala bych si:yes::-K

spagetka:;-)

Tohle milujeme, muž k tomu ani maso fakt nemusí :-p:yes:

mika59: Já běžně taky, ale tady jsem přidala okurky, tak se mi zdálo, že hrášek by tam byl navíc :-). Trochu změna;-)

Mrkev miluju, přidávám ještě hrášek.:yes::yes::yes:

Mrkev já tuze ráda, dávám ji skoro do všeho, na tvém receptu bych si určitě moc pochutnala:yes:

Tématické fráze:
zadělávaná mrkev s hráškem, mrkev recepty, recepty z mrkve, zadelavana mrkev s masem, recept na zadělávanou mrkev, zadělávaná dušená mrkev, zacelavana mrkev, yadělavana mrkev, zadělávana mrkev s bramborem, zadelavana, zadelavanamrkev, zadělávaná mrkve, zdělávaná mrkev recept, recept z mrkve, mrkev recept, zadělavana mnrkev, zadělávná mrkev, dušená zadělavaná mrkev, zadělávaná mrkev-recept, dobry recept na zadelavanou mrkev

Suroviny:
mrkev, máslo, cibule, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, mléko, okurky sterilované, voda, ocet, bujón zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu