Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 510 kJ / 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,28 g |
Tuky | 7,67 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 322 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 15,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s mysliveckou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KwJ
Moje poznámka
Hovězí s mysliveckou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KwJ
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 1 hodinou
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 9 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 11 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 12 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 13 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s omáčkou,
recepty na hovězi maso s omáčkou,
pošli recept,
omáčky recepty,
hovězí omáčka,
hovězí omáčky,
hovězí omáčka recept,
recepty hovězí maso s omáčkou,
hovězí maso po myslivecku,
domácí krokety,
omacka z hoveziho,
hovězí medailonky,
hovězí recepty,
hovězí maso s okurkovou omáčkou,
dobré hovězí maso s omáčkou,
recept hovězí maso,
myslivecká omáka,
hovězí na rozmarýnu,
omačky z hovězího,
hovezi maso s brusinkovou omackou
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
bobkový list,
rozmarýn,
jalovec,
pepř,
sůl,
paprika sušená pálivá,
nať petrželová,
sůl,
šťáva citronová,
mouka
Komentáře (8)
Když už tam cpete ten citron (sice jenom čtvrtku, ale u tak to bude vonět beztak jako cviboch!!!), tak proč ještě tu marmeládu? Nebude tam té citrusové chuti přespříliš?
A tuto, rádoby kuchařskou, mantru: "Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách, ABY SE MASO ZATÁHLO" raději ani nekomentuju...
Vaše foto s tímto rádoby exkluzivním pokrmem zavání obědem z fakultní nemocnice Královské Vinohrady a Váš technologický postup
ve stylu rychle něco uvař je naprosto diletantský a zcestný.
Paprika do tohoto pokrmu vůbec nepatří,naopak domácí protlak a červené víno jste jaksi vynechala,stejně tak marmeládu.
Zkuste to trochu jinak,zeleninový základ mrkev,celer,petržel+ očištěnou 1/4 citronu,restujte na 1/2 másle a 1/2 oleje,jakmile začne mrkev pouštět karoten zarestujte s nejlépe domácím protlakem,přidejte maso,okořeňte solí a pewww.dkp.czpřem a vše po důkladném zarestování zalejte vývarem.Vývar si samozřejmě uděláte vedle,kam si dáte veškeré divoké koření,včetně jalovce a rozmarýnu.
U těchto bylinek opatrně,jsou dosti aromatické.Tímto vývarem doplňujeme odvařenou šťávu přes sítko,takže nám odpadla práce s vyndaváním kuliček koření.Citron vyjmeme za šťávy.Pokud je již maso poloměké vyjmeme jej,dolejeme šťávu kvalitním červeným vínem,přidáme marmeládu a zahustíme strouhaným perníkem.Vše rozmixujeme tyčovým mixérem,dochutíme,na omáčku můžeme dát orestovanou slaninu.Poté vrátíme udušené maso zpět do již zhotovené omáčky.Přikláněla bych se k tomu,aby se maso dělalo v jednom,maximálně dvou kusech,které bych před přípravou prošpikovala a potřela hořčicí,nasolila a napepřila.Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách,aby se maso zatáhlo.
Do tohoto výpeku přidáme zeleninový základ a postupujeme dle shora uvedeného postupu.