Nejúžasnější buchty od babičky
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa. Vy kvůli nim do světa nemusíte, ale zamiřte do kuchyně a žhavte troubu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 694 kJ / 3 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,51 g |
Tuky | 86,61 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 478,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejúžasnější buchty od babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7op
Moje poznámka
Nejúžasnější buchty od babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7op
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
české buchty od babičky,
pravé české kynuté buchty s marmeládou,
kynuté buchty jako od babičky,
kynuté buchty se sádlem,
nejlepši české buchty od babičky,
kynuté buchty od babičky,
buchty od babičky,
nadychane buchty od babičky,
česke buchty jednoduché,
buchty ze sadla,
české buchty ze sádla,
české buchty z hladké mouky,
buchty se sádlem,
kynuté buchty ze sádla,
jednoduché těsto na buchty od babičky,
rivercote,
buchty jako od babičky,
buchta ze sádla,
nej buchty,
kynuté buchty sádlo
Suroviny:
mléko,
sůl,
žloutek,
tuk hera,
mouka hladká,
cukr moučkový,
droždí,
rum,
sádlo,
tuk,
mouka
Komentáře (136)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
👍🏽
Byly famózní.
Jak jsem nepekla buchty asi dvacet let,tak teď si to vynahradím :-
finetta : děkuji za rychlou odpověď a báječný recept
Těsto už kyne,přečetla jsem všechny komentáře. . . nebo stačí to sádlo v těstě ?
Lepší jsem snad nikdy neudělala,tyto buchty nemají konkurenci.Díííííííky mooooooooc.Bodík dávám.
No, píší: "Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád."
...dávám trochu víc tuku a dělám Kynuté těsto na buchty, vdolky, táče a koláče
jana kleer : holky. jsem hrozně ráda, že se povedly. já si teda trochu hlídám váhu, ale pečivu a buchtám (jakýmkoli) neodolám. a tyhle fakt miluji.(pak si nadávám, proč je jím)
ze čtyřnásobné dávky 70 buchet 3,5plechu
Jen ještě připomínka k receptu: 250 ml mléka na 500 gr mouky je málo, takže buď přidat mléka nebo ubrat mouky a použila jsem sádlo
a rum
Zítra jdu na ně...
Akorát už teď se děsím toho, aby mi vše nevyteklo ven
Diky za super receptik ! S takovymi ze me brzo bude vyhlasena pekarka
dik za dobry napad
Bodík je jasný a fotečku přidávám,když dovolíš
P.S. Tak jsem nevydržela, jsou vynikající, jako od babičky
jak jsem již psala, jsou sice kaloričtější, ale jednou za čas taková dobrota snad za to stojí, ne?
ale i maková, oříšková , nejaké ovoce, jablečná
jaké můžou ještě být ?
btw.:tak se povedli moc a jsou výborný!
a to sadlo na potirani se neosvedcilo,doslova mi na buchtach tuhlo....ptala jsem se znamych a kamaradky a oni promastuji olejem nebo maslem....
Jo teď čtu, že si i ty myslíš, že to je normální - asi máš pravdu, pro začínající kuchařinky by tam ta sůl měla být - ale bacha - ne do kvásku!!!!!
Dáván bodík, jsou krásné.
Ale slnečnicový Rivercote z Lidlu alebo celozrnnný presne podľa návodu na sáčku je úžasný.
Na týchto stránkach maximálne odborník na DP je Cathleen, ak sa držíš receptu od nej, neverím, že sa ti nebude dariť!
Podotýkam, že je potrebné nastaviť správny program, raz som to chcela "urýchliť" a napriek doporučeniu dlhšieho som použila rýchly program a výsledkom bola hustá tehla - cihla...
Myslím, že metódou pokusov a omylov sa dá na všetko prísť, iba to netreba vzdať...