Biftek z kapra
Pro milovníky rybího masa máme tip na netradičně zpracované kapří filety. Filety nakrájené na proužky stočené k sobě, obalené proužky slaniny a opečené na másle se k sobě krásně spojí. Chuť ryby podtrhne kvalitní slanina i použité koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 868 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 100,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 0,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, asi 1,5–2 cm. Poté osolíme a okořeníme.
Krok 2: Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř.
Krok 3: Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra.
Krok 4: Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek. Tímto proužkem kapří biftek, již omotaný i slaninou, pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě.
Krok 5: „Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Moje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 21 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
steak z kapra,
stupka kuchař,
recepty na kapra,
kapří steak,
recept na kapra,
kuchař stupka,
kapr recept,
kapr podle stupky,
kapr 100x jinak,
filety z kapra,
jak vykostit kapra,
recepty kuchaře stupky,
kapr steak,
recepty kapr jinak,
kapří steaky,
stupkovi recepty,
rybi polevka podle stupky,
stupka vaření
Suroviny:
kapr,
slanina uzená,
sůl,
kmín drcený,
koření pepřové,
ghee,
alobal
Komentáře (22)
Tak doplňuji - bylo to vynikající, díky za inspiraci.
Snad , kdyby to šlo , ještě poklepat po rameni . Petrovi Stupkovi za recept a tobě , Otto , za odzkoušení .