Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 805 kJ / 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 17,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu.
Krok 2: Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů.
Krok 4: Nyní uvaříme bešamel.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.
Zveřejněno 20. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Moje poznámka
Žebírko v bešamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mq0n
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 36 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 42 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
bešamel,
bešamel recept,
recept na bešamel,
vepřové maso v bešamelu,
vepřové v bešamelu,
recept na vepřové v bešamelu,
besamel anglicky,
hanácké žebírko,
recepty veprove v besamelu,
recept bešamel,
recepty z bešamelu,
žebírko recept,
v besamelu,
plněné žebírko,
bešamel na uzené ocásky,
bešamel vepřové,
jak upravit uzenou slaninu,
hanácké vepřové žebírko,
recepty divocina zebirka,
recepty-vepřové žebírko s kostí
Suroviny:
žebra,
cibule,
česnek,
sůl,
koření divočina,
olej,
slanina uzená,
slanina anglická,
máslo,
parmazán,
mouka hladká,
voda
Komentáře (15)