Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,94 g |
| Tuky | 162,48 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,23 g |
| Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurku nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme opravdu velmi najemno.
Krok 2: Do menší misky dáme majonézu, přidáme nakrájenou cibuli a okurku a přilijeme 2-4 lžíce láku z okurek.
Krok 3: Lák přiléváme do misky za stálého prošlehávání metličkou tak, aby vznikla konzistence tatarské omáčky.
Krok 4: Nezapomene přidat i hořčici. Dochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku uložíme vychladit do lednice.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Moje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
GitaV před 33 minutami
Sedlácké fondue
vitula1 před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 16 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 16 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 19 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 19 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 22 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 23 hodinami
Tématické fráze:
recept na tatarskou omáčku,
recept na domácí tatarskou omáčku,
vyroba tatarky,
domácí tatarka,
výroba domácí tatarky,
recept na domácí tatarku,
domácí tatarka z majonezy,
tatarka z majonézy,
výroba majonézy,
jak vyrobit tatarskou omáčku,
jak udelat tatarskou omacku,
tatarska,
domácí tatarka z Majolky®,
tatarka z Majolky®,
tatarská omáčka z jogurtu,
výroba domácí majonezy,
recept tatarskou omačku,
recept na tatarku,
jak se dela tatarka,
domácí tatarka recept
Suroviny:
majonéza,
cibule,
okurky sterilované,
lák okurkový,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (40)
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
Děkuju a hezký den!!: )