Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,48 g |
Tuky | 189,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).
Krok 2: Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.
Krok 3: V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.
Krok 4: Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Moje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 8 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 21 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 2 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 2 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 3 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 5 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 5 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 7 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 8 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
ptáčci s rýži,
hovezi ptacci s ryzi,
ptačci,
hovězí ptáčky s rýží,
hovězí ptáček s rýží,
ptacek s ryzi,
ptáčci recept,
plnění ptáčci,
ptacci z hoveziho masa,
hovězí ptáčky plněné rýží,
recept na ptačky,
kynutí ptáčci,
vareni ptacci,
ptacci z rostenky,
ptacky s ryzi,
top recepty ptacky s ryzi,
recept rozlítaní plàtci,
kávové ptáčci,
rostenka ptáčci
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové mleté,
šunka alpská,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
směs bonduelle mexico,
koření roštěnky,
sůl,
pepř,
hořčice,
režná nit,
olej,
okurky sterilované,
jíška světlá instantní,
vejce
Komentáře (15)
Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...
Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda