Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,48 g |
Tuky | 189,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).
Krok 2: Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.
Krok 3: V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.
Krok 4: Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Moje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 1 hodinou
Maso na špejli
Přidáno před 1 hodinou
Medová směs s adžikou
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 2 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 4 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 4 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 4 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 4 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 5 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 6 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
ptáčci s rýži,
hovezi ptacci s ryzi,
ptačci,
hovězí ptáčky s rýží,
hovězí ptáček s rýží,
ptacek s ryzi,
ptáčci recept,
plnění ptáčci,
ptacci z hoveziho masa,
hovězí ptáčky plněné rýží,
recept na ptačky,
kynutí ptáčci,
vareni ptacci,
ptacci z rostenky,
ptacky s ryzi,
top recepty ptacky s ryzi,
recept rozlítaní plàtci,
kávové ptáčci,
rostenka ptáčci
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové mleté,
šunka alpská,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
směs bonduelle mexico,
koření roštěnky,
sůl,
pepř,
hořčice,
režná nit,
olej,
okurky sterilované,
jíška světlá instantní,
vejce
Komentáře (15)
Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...
Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda