Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 429 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,53 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 2,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24,03 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 19,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev zahřejeme k varu a necháme hodinu louhovat. Do sklenic si zatím k okurkám přidáme (buď na dno, nebo průběžně do sklenice): 1 vinný list, kopr, 3-5 koleček mrkve, 3-5 koleček cibule, můžeme dát i 1-2 feferonky pro ostřejší nátury.
Krok 2: Z nálevu odstraníme bobkové listy a připravené okurky ve sklenicích zalijeme nálevem. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 80°C.
Zveřejněno 13. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krhanické křupky "Chlapáci"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0z1
Moje poznámka
Krhanické křupky "Chlapáci"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0z1
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Katerain před 39 minutami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 48 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 1 hodinou
Domácí kečup
Marfyk před 1 hodinou
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 2 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 15 hodinami
Tématické fráze:
křupky recept,
domácí křupky,
křupky recepty,
sladko kyselý nálev na okurky,
jak se dělají křupky,
synáček vojtěch,
jak se vaří krupky,
pěstování jahod v sudu,
recept na křupky,
vojtěch synáček,
okurky chlapaci,
domácí křupky recept,
ječné krupky,
recepty krúpky,
okurky křupky,
krupky ječné recepty,
recept křupky,
skini v krupce,
znojemske krupky recepty,
okurky nakládačky křupvé
Suroviny:
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
sůl,
sladidlo umělé,
koření nové koření,
pepř,
koriandr,
tymián,
koření hřebíček,
bobkový list,
feferonka
Komentáře (18)
Pokud jsi přidala feferonku, tak budeš mít "chlapáky", jsou pikantnější-ostřejší, ale u nás jedou
Ráda zavařuji několik druhů - různé nálevy, protože jedna chuť okurek je u nás "nuda"
Ivi, jestli si vzpomeneš, napiš, jestli chutnaly, díky
Jahodo, díky za recept
Nakonec se mi podařilo u takové babky kořenářky sehnat celý koriandr i vše ostatní, takže se můžu směle vrhnout na "Chlapáky".
U nás je okurková sezóna v plném proudu, tak jsem chtěla zavařovat o víkendu, ale nebylo co. Naši už mají sice "odzavařováno", ale to co vyrostlo navíc, rozdali po známých. Ale myslím, že když pár dní počkám, tak ještě něco vyroste
Někdo nálev scedí, aby tam nezůstalo to koření, ale já to tam nechávám. Už se těším, že konečně letos také něco zavařím