Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí masová směs s čerstvou zeleninou

Hovězí kližka je skvělá na přípravu gulášů a pokrmů, které vyžadují dlouhé dušení. Díky obsahu kolagenu získáte výbornou šťávu, a když jí dopřejete dostatek času, maso se bude rozplývat na jazyku. Tato směs je chutná hned po uvaření, ale ještě lepší po rozležení druhý den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jarda-88 Jarda-88

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 226 kJ /
771 kcal
Bílkoviny113,28 g
Tuky7,61 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,49 g
Sacharidy51,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev a ředkvičku očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo na nudličky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a na kousky pokrájenou mrkev. Chvíli orestujeme. Krok 3: Přidáme pokrájené ředkvičky s česnekem a dále restujeme. Krok 4: Přidáme hovězí maso a dobře promícháme. Přiklopíme poklicí a necháme podusit, dokud směs nepustí šťávu. Pro pikantnější chuť můžeme přidat mletou pálivou papriku. Krok 5: Podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka zhruba 1,5 až 2 hodiny. Když je maso měkké, přidáme hrášek a ještě chvilku povaříme. Krok 6: Před koncem přípravy směs osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčkou a worchesterskou omáčku. Krok 7: Hovězí masovou směs s čerstvou zeleninou můžeme podávat se smaženými hranolky, kroketami nebo rýží.

TIP: Co vše se dá udělat z hovězí kližky

Zveřejněno 28. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxGQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Dobrý den Paní Kočiková děkuji moc za tu fotku a jsem moc rád že vám ta směs chutnala já jsem měl domácí ředkvičky a hrášek tak jsem to hned po užil do toho to receptu.:-)

Recept hodnotím kladně a ťukám první bodík:yes:Přidávám i foto:-)
Dělávám hodně podobně,ale bez ředkviček.Dnes jsem vyzkoušela Tvou verzi a opravdu jsme si pochutnali:-p
Šťávy bylo dost,tak jsem jako přílohu zvolila rýži.
Děkuji za recept:-K

A já jsem si myslel, že masová směs je směs masa - různých druhů masa :-*:-O;-)

Jan Nemec: Protože je to směs masa, mrkve, ředkvičky, cibule, česneku a hrášku ;-);-);-)

Proč je to masová směs, když je tam jen hovězí maso ? :-O:-?

Tématické fráze:
masová směs se zeleninou, hovezi smes, směs z hovězího masa, masova směs z hověziho masa, masová směs z hovězího, směs z hovězího, hovězí na zelenině, zámecká masová směs, hovezi smes s ryzi, hovězí směs recepty, masová směs s hranolky, hovězí směs recept, hovězí maso a směsi, recept na směs z hovězí svíčkové se zeleninou, recepty hovězí směs, masová směs s řýží, hovězí směs s hranolky, hovězí směsy, recept na směs z hovězí svíčkové, masová smes s hoveziho masa

Suroviny:
mrkev, cibule, kližka hovězí, voda, ředkvičky, česnek, hrášek sterilovaný, paprika sušená pálivá, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu