Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky v zelném těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 719 kJ /
411 kcal
Bílkoviny18,78 g
Tuky9,46 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,21 g
Sacharidy49,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Smícháme s ostatními přísadami na těstíčko (dle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku). Krok 2: Maso na řízky si naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: Na pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme trochu oleje a na něm orestujeme maso z prudka 3-4 minuty z každé strany. Krok 4: Maso vyndáme, do pánve přidáme olej a dáme na ni zelné těstíčko zhruba o velikosti masa. Řízek na těstíčko položíme, přimačkneme a nahoru dáme druhou vrstvu těstíčka. Dáme pozor, aby se těstíčko po stranách spojilo a opečeme z obou stran. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

Zveřejněno 1. 5. 2010

Poznámka autorky Paprika

Recept mi přišel mailem, ale v originále se do těstíčka dává syrové maso. Já jsem jednou v restauraci dostala v podobném pokrmu (řízek ondráš) polosyrové maso, tak od té doby do bramboráku nebo teď do zelňáku dávám raději maso předem opečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpm9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky v zelném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpm9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělal jsem Ondráše a použil jsem kuřecí prsa nemusí se předem opékat,pomalu smažit a jeto.Dobrou chuť.

ooo co nejdříve vyzkouším , děkuji za receptík uloženo bodík letí :-O:-8:yes:

velmi chutné :);-)

Dnes jsme měli k obědu tyto řízky a byly úžasné.Skvělé těstíčko,děkuji za recept,budu dělat častěji.

Ó nádhera!!!!:-O:yes::yes:

Aj toto mi uniklo! Nádhera! +

Teda,to je nápad!!!!:yes:

Pipre - uzení se ke kysanému zelíčku náramně hodí. :yes::yes: Dobrý nápad. ;-)

Dnes jsem dělala a místo masa na řízky jsem použila upečené uzené koleno. Moc nám chutnalo:-p

:-OPěkný recept, musím vyzkoušet. Máš krásné fotky:yes:+

Skvělé!!!!Posílám bodík:-p:yes:

Toto je fakt bašta děláme i zelné i bramborové bod :yes::yes:
fotka je nádherná :-)

:-p:yes:musím vyzkoušet, máme doma celý soudek nalož.zelí;-)

:-Oúžasné:yes:+

Vypadá to skvěle a:-pa to těstíčko zajímavé:yes::yes:+5

Papričko, to může být opravdu hodně dobrý řízek s tím zelím:-p Dávám ti 4.bod:yes:

Mně se taky moc líbí, ukládám a posílám +:yes::-), krásné fotky;-)

Papričko, tvůj recept se mi hodně líbí. Já také dávám do těstíčka po stejné zkušenosti raději už předem upravené maso. Už jsem zkoušela i syrové a s úspěchem, ale je třeba delší dobu smažit, aby se maso propeklo:yes:+2.

Tématické fráze:
řízek v zelném těstíčkü, kuřecí řízek v zelném těstíčku, uzené v zelném těstíčku, kotleta v zelném bramboráku, kuřeci v zelném těstíčku, kuřecí řízky v zelném těstíčku, maso v zelném těstíčku, recept zeli v testicku, uzené maso v zelném těstíčku, kuřecí maso v zelném těstíčku, řízky v těstíčku, těstíčko na řízky, zelný soudek, uzene v zelnem bramboraku, uzené maso v zelném těstíčku, řízek v těstíčku se zelim, uzené v zelném těstíčku, rizek ze syroveho testicka, rizek v zeli, uzené řízky v zelí

Suroviny:
maso na řízky, zelí kysané, vejce, mouka, pivo světlé, kmín drcený, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu