Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 163 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,07 g |
Tuky | 222,24 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 606,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.
Krok 2: Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Krok 3: Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.
Krok 4: Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Moje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
perník ze šlehačky,
perník se šlehačkou,
perník že slehackou,
kupovaná pařížská šlehačka,
perník recept,
recept s kupovanymi perníčky,
recept perníková louka,
perník jako kupovaný,
kupované perníky,
perník šlehačka,
pařížská šlehačka kupovaná,
recepty z kupovaného perníku,
perník,
perníčky ze šlehačky,
perník pařížská šlehačka,
recept perník ze šlehačky,
výtvory z perníku,
vareni pařížský perník,
perník, olej, voda recept,
perník z dýně hokaido
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do perníku,
skořice,
ořechy mleté,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
máslo,
kokosky
Komentáře (11)