Suroviny
Porce: 4 kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,75 g |
Tuky | 20,04 g |
Vláknina | 7,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 133,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka asi 20 minut. Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme na kulatý plát.
Krok 2: Bohatě ho posypeme semínky, která pak do těsta zaválíme válečkem. Nožem kruh rozdělíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečícím papírem vykynout.
Krok 3: Znovu stačí chvíle, třeba jen než se nahřeje trouba. Posúchy potřeme rozpuštěným sádlem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 15 minut).
Zveřejněno 13. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkový posúch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZGm
Moje poznámka
Semínkový posúch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZGm
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
čím potřít chleba po upečení,
česnekový posúch,
oposuch,
cim potřít upečený chléb,
kvaskovy osuch,
posuchy česnekové,
posúh,
čím potřít chleba,
oříškovo semínkový chléb recept,
kvaskovy posuch,
semínkový bochánek,
čím potřít chleba před dopečením v domácí pekárně,
pomazanka vodnice,
česnékové osůchy,
posúch česnekový recept,
posúch česnekový na plech,
semínkové košíčky,
osúch česnekový pečivo,
zelný osúch, recept,
domaci posuch
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
droždí,
kmín celý,
sůl,
mouka žitná,
mouka hladká,
sádlo
Komentáře (8)