Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 183 kJ / 1 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,55 g |
Tuky | 52,57 g |
Vláknina | 27,07 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,75 g |
Sacharidy | 112,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.
Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.
Krok 3: Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.
Krok 4: Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Moje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
segedinská polévka,
segedínská polévká recept,
segedínská polívka,
segedinska paprika,
segetinska polevka,
segedýnská polevka,
polévka segedinská,
cibulová polívka,
segedín polévka,
segedínský polévka s s bramborem,
segeinska polévka,
segedynska polévka recept,
recept na segedinskou polévku,
segrtinska polévka,
zelňačka segedín,
segedínská gulášová polévka,
segedynska polévka s bramborem,
segedinska polévka s bramborem,
ze zelnacky segedín,
polévka masová zelňačka
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
mouka,
olej,
smetana,
sůl,
klobása pikantní,
nať cibulová
Komentáře (26)