Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 410 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 2,20 g |
Vláknina | 1,55 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 13,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu ( zelí ) narežeme na hrubšie pásiky a soľou a rascou uvaríme do mäkka ( asi 15 minút ). Vody dáme len toľko, aby bola kapusta zakrytá.
Krok 2: Mäkkú kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a na slabom ohni krátko povaríme.
Krok 3: Dochutíme cukrom a octom. Prívarok má byť príjemne sladkokyslý.
Krok 4: Podávame s fašírkou, kúskom mäsa, klobásou na paprike a cibuľke, opečenou klobásou a pod. K tomu chlieb, príp. zemiaky.
Zveřejněno 26. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prívarok z hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j02y
Moje poznámka
Prívarok z hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j02y
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 35 minutami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 52 minutami
Sváteční koláčky
Koffi před 1 hodinou
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 2 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 2 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 2 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 2 hodinami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 4 hodinami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zadělávané zelí,
pokrmy z hlávkového zelí,
zelí slovensky,
privarok,
slovensky zelí,
slovensky privarok,
prívarok překlad do češtiny,
jídla ze zelí,
zadelavane hlavkove zelí,
slovenské zelí,
jídla z hlávkového zelí,
tekvicová omáčka,
fazulový prívarok,
omáčka z hlávkového zelí,
kapustový prívarok,
prívarok z hlavkovej kapusty,
recepty z hlávkového zelí,
co znamena privarok,
slovenské zelí zadelavane,
strukovinova polévka
Suroviny:
zelí hlávkové,
kmín celý,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
ocet,
cukr
Komentáře (22)
prodražovat ale snaha byla zlepšení, mohu li říci i zelnici do luxusu. Snad proto i "Selská" - čeleďíni jedli jistě trochu s méně šlehačkou. A je pravda, že i dnes, když to trochu jde není třeba přidávat vydatnost ,. Vždyť jsme už tak dost tuční. Myslím si sebe, abych někoho nenaštval. Sám bych měl přibrzdit. AHOJ.
Vašku, zkus to, uvidíš sám, třeba jen v malém množství, nakonec i klobásku si tam můžeš přidat
Doufám že jsem tě neurazil a přijímáš to jako připomínka tvého upřímného a dlouholetého přítela a doufám i nadále.
Muž měl nejdřív řečičky, že má chuť na úplně něco jiného, leč měl smůlu, tak si asi z trucu dal ještě prídavok
Naďka, presne tak
Podle hustoty je nejřidší šťáva, pak omáčka a potom zadělávané jídlo.
Zelí, mrkev, hrášek... zahušťuji moukou, maso světlou jíškou, čočku tmavší jíškou.
omáčka -y -čok ž.
hustejší tekutý pokrm podávaný obyčajne k hlavnému jedlu: chrenová, rajčinová omáčka; roštenka s tatárskou omáčkou; pren. nepodstatné, bezobsažné slová (pridané k niečomu)
prívarok -rku m.
zeleninová alebo strukovinová omáčka (ako príloha)
---------------------------------------------------------
Čo všetko sa ešte dozviem tuná...
Paradajková, hubová...to áno, to sú omáčky, ale prívarok je iné