Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Moje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
kynutí chleba v ošatce,
chleba bez kynutí,
chlebová ošatka kde koupit,
kynutí chleba,
ošatka na pečení chleba,
slané pečivo recepty,
chléb bez kynutí,
osatky na peceni chleba,
pečení chleba v ošatce,
chléb,
ošatky na kynutí těsta,
kynutý chléb,
recept na chleba bez kynuti,
jak se peče chleba,
ošatka na kynutí,
kde koupit slamene osatky na peceni chleba,
maminčiny recepty chleba bez hnětení,
recept na chleba,
maminčina kuchyně kuchyně mirka,
slané pečivo
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
ocet,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí sušené,
kmín celý
Komentáře (149)
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Jen musím sehnat ošatku, zatím nechávám kynout v jakési misce..
Dělala jsem bez ošatky-kynout jsem to nechala přímo na plechu a byl nádherně nakynutý do vrchu. Pak jsem jej, trdlo, v dobré víře potřela vodou před strčením do trouby
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.
Na Maminčiny recepty chodím dost často