Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,20 g |
| Tuky | 98,29 g |
| Vláknina | 9,83 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.
Krok 2: Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.
Krok 3: Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.
Krok 4: Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.
Krok 5: Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.
Zveřejněno 29. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Moje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 minutami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu recepty,
co lehkeho k obedu,
něco lehkého k obědu,
gyros recept na jehle,
athenská jehla,
jehla na gyros,
gyros na jehle,
co udělat k obědu,
jak uvařit něco lehkého,
lehké recepty k obědu,
co uvařit k obědu,
jehla,
lehký oběd recept,
špízy a jehly recepty,
příprava gyrosu,
recepty co k obědu,
gyros recept na jehlach,
jehla na maso,
obedy recepty,
jehla recept
Suroviny:
maso,
špek,
koření gyros,
paprika,
rajče cherry,
žampióny,
cibule lahůdková,
mouka hladká
Komentáře (42)
ahoj