Základní hnědá omáčka
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 680,64 g |
Tuky | 503,95 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,71 g |
Sodík | 7,76 g |
Sůl | 18,84 g |
Sacharidy | 30,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Moje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 42 minutami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 47 minutami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 1 hodinou
Kopřivový špenát
radekfiala před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 6 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 14 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 14 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 15 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
uho omáčka,
uho,
uho omáčka recept,
omačka uho recept,
omáčka uho,
uho recept,
recept na uho omáčku,
základní omáčka,
recept na uho,
základní tmavá omáčka,
recept na hnědou omáčku,
jak udělat hnědou omáčku,
recept uho,
tmava omáčka,
jak ztmavit omacku,
univerzální hnědá omáčka-recept,
jak udelat uho,
uho omáčky,
tmave omacky,
recept na uho omacky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
šunka od kosti,
kost telecí,
slanina,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
ghee,
olej,
sůl,
madeira
Komentáře (25)
Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled...
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset
To určitě ne.