Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškovo-kávový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 098 kJ /
2 653 kcal
Bílkoviny60,90 g
Tuky135,50 g
Vláknina18,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy288,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha. Krok 2: Ostatní přísady smícháme a opatrně zamícháme do bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na pět částí a dáme postupně upéct. Krok 4: Na plech dáme pečící papír na který obkreslíme kruh podle dortové formy. Do vyznačeného kruhu rozetřeme těsto a upečeme, ihned po upečení papír s plátu těsta stáhneme. Krok 5: Pečeme na 200°C asi 10 minut. takto upečeme všech pět dílů, po vychladnutí naplníme krémem. Krok 6: krém:
500 ml mléka, 100 g cukru, 3 kávové lžičky rozpustné kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla. Z mléka, cukru, kávy svaříme puding a vychladíme ho. Máslo vyšleháme a puding do něj zašleháme. Krok 7: Připraveným krémem spojíme pláty těsta a dort ozdobíme.

Zveřejněno 7. 3. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškovo-kávový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46W2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oříškovo-kávový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46W2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

agabuska:opravdu je jen z bílků:-)

Ahojky a ten korpus se vazne dela Jen z bilku? Nebo je tam chyba a maji se pridat I zloutky z tech bilku? Dekuju za odpoved. Gabca....... Jinak dortik vypada nadherne a chutnat musi taky , hned priste az budu delat dort,tak zkusim ten od tebe davam bodik :yes:

monika:toho mleka dej priste jen 250ml, na pul litru davam pudinky radeji dva;-)

mneneznas 4. 2. 2012 00:02
monika:nevím co se stalo, krém je vždy pevný. Uvařený a vychlazený pudink po částech zašlehám do pravého másla, které si vyšlehám do pěny.Máslo i pudink musí mít pokojovou teplotu a máslo nenahrazuji žádným jiným tukem.

Nevím co jsem dělala špatně ten krém mi prostě nechtěl ztuhnout a z dortu byl tím pádem nízký dortík, protože ten krém se cely po stranách vytekl, pořád to bylo řídké....díky za radu

krásný a 100pro vynikající dortík:-)):-))dávám bod:yes::yes:

Terka - nejde péct jako klasický dort. Musí se péct po jednom, protože po upečení je to tenká jakoby křupavá křehká placka, která
pak změkne když dort naplníme a je výborný.
Pokud dáš celou dávku těsta najednou tak nevím co by z toho vzniklo, ale dortík ne :-)

Terka: tak to zkus a uvidíš. Já bych to nedokázala na 5 dílů překrojit do rovna. A ani by možná nevyšel dost vysoký, aby se to tak dalo rozkrájet.

Všechny vás zdravím... ;-) , ´ten postup pečení je docela složitý, nestačilo by upéct jeden velký korpus a po vychladnutí ho rozkrojit na pět částí?:-)

Dobrý večer, dámy dnes jsem dostala od mého syna webovky s recepty, které jsem si zatím psala jen na blog, zatím jsou bez fotek, ale jinak funkční. Díky za případnou návštěvu těchto stránek. Jana
dobrotynakazdyden.hys.cz/:-K

Děkuji všem za pochvalu dortíku ;-)

Já zase kávový krém miluju:yes::yes:
Nádhera;-)

Receptík uložený, bodík zasloužený :-p:-);-):-!

Moc pěkný:yes:

:-ONááádhera!!:yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
kavovy dort, oříškovo čokoládový dort, kávový dort s kávovým krémem, dobrotynakazdyden.eu, výborný kávový dort, oříškovokávový dort, kávový dort bez mouky, oříškovo-čokoládový dort, oříškovo karamelový dort, kávový dort recept, oříškovočokoládový dort, oriskovo kavovy krem, kávový moučník, kávové dorty, oříškovo vanilkový krém, oříškovo čokoládový dort- recept, oříškovo karamelove, kavova dort, dort kávový recept, recept na kávový dort

Suroviny:
bílek, cukr vanilkový, cukr, ořechy mleté, mouka hladká, kakao, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu