Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 3. 2010 02:06

Suroviny

Porce: 6 - 12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 307 kJ / 3 658 kcal
Bílkoviny115,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,53 g
Sůl16,96 g
Sacharidy739,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.

Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lemarti

11. 3. 2010 08:42

Lido ocenuji tvou odvahu udelat zrovna bavorske precliky.Me tady od pekare take lezi recept,ale je to na me priliz zdlouhave ze se mi do toho nejak nechce.:-(Muj maly sni kazdy den dva obrovske precliky,ale v nedeli je asi zkusim upect jelikoz tady maji vsude zavreno;-(Ale tobe urcite posilam 1 bodana za tu praci;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty

Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,

TopRecepty.cz

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x69n