Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové placičky

V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťte se do receptu na květákové placičky, které skvěle chutnají a budou výborné jako nevšední příloha.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 13:29

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 842 kJ / 440 kcal
Bílkoviny23,96 g
Tuky15,78 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy49,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

2. 7. 2008 13:35

ano....zltko take surove daj ku karfiolu...vypracuj si zmes, ktora ti drzi pokope...a nakoniec vyslahaj ten bielok a opatrne ho zamiesaj do tej zmesy. a potom uz do zlatista opec.
maminka bude mat s teba radost.

12345

2. 7. 2008 13:08

mám dvě otázky : 1)žloutek se mi podařil oddělit od bílku ale to se šlehá jen s toho bílku?
2)to všechno mám pak s tím květákem smíchat a pak opéct dozlatova?

vybusna vybusna

2. 7. 2008 12:00

janka naklepni si silno vajicko o okraj pohara niekde v strede vajicka, do otvoru, kt. vznikne v skrupine opatrne ponor palec a oddel ju od seba nad poharom v kt. si otrieskala to vajce. zacne ti don vtekat to bielko, ja prehadzujem zltko z jednej polovicky skrupiny do druhej a tym sa mi ten bielok od zltka oddeli. Toto je asi v kocke ako oddelovat bielka od zltok....je to dolezite hlavne pri peceni kolacov a zakuskov a toriet a nesmies v bielku nikdy nechat kusok zltka, pretoze sneh uz z takto kontaminovanych bielok nevyslahas...takisto musi byt nadoba a metlicky s kt. slahas sneh vzdy vzdy vzdy cista. Pri tomto recepte si to mozes vyskusat, ci sa ti podari ten bielok oddelit, ak ano tak gratulujem, ak nie, nic to, pri tychto placickach nie je az tak dolezite aby boli oddelene a v pripade neuspechu do karfiolu kydni priamo cele to vajicko. Sneh je pridavany preto, lebo tie placicky su potom ako keby nadychane a take lahucke. Ale ak tam bude vajicko cele, tak budu rovnkao dobre....vela stastia. dufam, ze som ti to vysvetlila dostatocne zrozumitelne.

Amira Amira

2. 7. 2008 11:55

Pokud chceš ušlehat sníh, tak musíš oddělit žkoutky od bílků.

12345

2. 7. 2008 11:38

a to jako mám ty bílky od žloutků oddělit?
:-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květakové placky recept na kvetakove placky kvetakove placky z vareneho kvetaku květákové květakove recepty květákové placky recept květákový placky zdravý recept na květákové placičky se sýrem květákové placky bez mouky recepty-květákové placičky recept květákové placky květákovéplacičky pečený květákový placičky květákové smaženky smažené květákové placky květakove pla pečené květakové placičky květákové karbenátky květákové karbanátky recepty květákové placky

Suroviny: květák, mouka polohrubá, vejce, sůl, olej

TopRecepty.cz

Květákové placičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNw