Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.
V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2010 14:29
Dovoluji si přidat fotky a chválím, chválím, chválím!!!!! Byla jsem dobrovolně nuceně zatlačena do úkolu upéct dort své vnučce Báře k jejím narozeninám a tenhle krém se mi opravdu nesrazil!! A že jsem se teda zapotila hrůzou, když jsem přidávala rum!. Děkuji strašně moc za opravdu super krém a myslím, že už jiný dělat nebudu. Plus jsem dala hned, protože takové věci jsou pro toprecepty opravdu přínosem. Jani, moc díky.
10. 8. 2010 23:29
Tento krém je velice hodný zejména pod marcipán. Pokud je krém z mléka, tak se dost často stává, že marcipán - potahovací hmota vlhne.
10. 8. 2010 23:06
Papriko, díky za pochvalu, ten cukr prostě někdy dát musíš, já někdy taky přidám, ale záleží na korpusu a na použitém pudinku.
tento recept mám od maminky je diabetik a tohle funguje. i bez cukru.
tento recept mám od maminky je diabetik a tohle funguje. i bez cukru.
10. 8. 2010 22:37
Dnes jsem dělala tento krém nebo spíše velmi podobný krém tímto receptem inspirovaný. Vynechala jsem žloutky, protože si myslím, že není nutné je tam dávat. Použila jsem čokoládový puding a byla jsem velmi mile překvapená. Krém se krásně roztíral a nesrážel se. Jen jsem musela dát cca 100g moučkového cukru, protože bez něj by mi to doma asi nesnědli.
Ráda používám krém s moučnou kaší, ale tenhle (s kaší i pudinkem) je určitě lepší. Na tuty ho nedělám naposledy. +
Ráda používám krém s moučnou kaší, ale tenhle (s kaší i pudinkem) je určitě lepší. Na tuty ho nedělám naposledy. +
5. 4. 2010 20:55
dík za info...vyzkouším zcela určitě...bod
15. 3. 2010 15:38
zdenicko00, taky jsem si poprvé říkala že to nejde, ale jde to a komu cukr chybí tak ho přidejte Když máte dobrý korpus na dort, který je sladký sám o sobě, tak opravdu i bez cukru je krém dobrý zásluhou másla, žloutků, rumu a kakaa, ve spojení třeba s ořechovým korpusem nemá chybu
15. 3. 2010 15:32
Jenny, vodu, mouku, pudink rozšlehám šlehačem a přidám žloutky, opět prošlehám a uvařím, žloutky jsou důkladně zašlehané a nesrazí se.
15. 3. 2010 15:03
Krém bez cukru si vůbec nedovedu představit.
15. 3. 2010 12:22
Sražený krém spolehlivě napravíme tím,že do něj pomalu zašleháme polovičku rozpuštěného,ale studeného tuku,např.Omegu.Mám vyzkoušeno.
15. 3. 2010 10:51
mneneznas...dobrý,ale jen nevím,co s těmi žloutky,kam se přidávají...???Ty mám taky uvařit... A jestli ano,nesrazí se ?? Napište,prosím,děkuji.
15. 3. 2010 09:30
ukládám..ale úplně bez cukru?
15. 3. 2010 01:11
To aby se mi krém srazil se mi ještě nestalo. Ráno uvařím pudink,
dám ho bokem a až je upečený a vychlazený korpus, ušlehám máslo s rumem a kakaem nechám tak 10 minut stát a přidám celé množství pudinku a šlehačem prošlehám.
dám ho bokem a až je upečený a vychlazený korpus, ušlehám máslo s rumem a kakaem nechám tak 10 minut stát a přidám celé množství pudinku a šlehačem prošlehám.
15. 3. 2010 00:07
Pozor, musí se do másla přidávat po lžicích, jinak se také umí srazit, uř se ni to stalo
14. 3. 2010 23:06
Díky za bodíky,
14. 3. 2010 22:54
Já jsem si dávala kousek másla a pak po částech ten zdrclý zašlehala,tohle bude asi lepší+3
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Stékaná poleva na dortu: Máme pro vás jednoduchý návod, podle kterého bude váš dort vypadat jako z cukrárny
Red Velvet Cake: Jak vznikl ikonický americký dort a odkud má svou červenou barvu?
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Další recepty
Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla
Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
107 názorů