Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček je ideální pro zpracování bílků zbylých po vánočním pečení. Tento plný kandovaného ovoce, mandlí a čokolády. Základem úspěchu je dokonale vyšlehaný, ale nepřešlehaný sníh z bílků. Díky němu bude váš chlebíček krásně nadýchaný.

Hodnocení receptu je 4,8 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny39,10 g
Tuky43,83 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy278,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Z bílků ušleháme měkký sníh, přisypeme cukr a vyšleháme dotuha. Krok 4: Zhruba dvě lžíce mouky odložíme bokem a promícháme s kandovaným ovocem a nasekanými mandlemi. Zbytek vmícháme střídavě s máslem do bílkového sněhu. Krok 5: Nakonec do těsta zlehka zamícháme kandované ovoce s mandlemi a nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy. Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut. Správné propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Krok 7: Hotový chlebíček vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Krok 8: Chlebíček polijeme ho čokoládovou polevou a dozdobíme dle fantazie.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný, vždy, když zbydou bílky po udělání špaget carbonara 😀

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super! Vážně moc moc moc dobrý! 😋😋😋

Přidala jsem dnes kandovanou citrónovou kůru a je to tedy úplně jiný level než bez 😄 chlebíček dělám často ,bílky mi zbývají .Je mňamózmí :-D

Konečně využití bílků , stravitelné naší rodinou, 😄 (dělám min 1x týdně zmrzlinu -3 žloutky) ,chlebíček je výborný, jen jsem nedávala ovoce ,to nemusíme.. Doporučuji , stojí za to :yes::yes::yes::
Zbyl tu malý kousek,tak přidám fotku.

Zase se zpracovaly bílky. Ubrala jsem trošku cukru. ;-)Moc dobré, krásně nadýchaný.:-)

Chlebíček dělám podobně.

Zdravím :-) Také mi zbylo plno bílků z vánočního pečení,tak jsem zkusila tento chlebíček.Něco podobného dělá tchýňka,pouze s čokoládou, a u nás má úspěch.Zde jsem tedy použila kousky čokolády a plátkové mandle,kandované ovoce nemusíme.A povedlo se a chutná,takže ukládám,děkuji a posílám bodík ;-)

Skvělý chlebíček, prostě když zbydou bílky po pečení vánočního cukroví a na velikonoce po pečení mazanců :-D

Linda 989: :-) ano chlebicek je vyborny a ja ho delam jako suchary.... dobrota

Fajne:yes::-)

Tématické fráze:
biskupský chlebíček recept, co s bílky z vajec, co upéct z bílků, bílkový moučník, pečení z bílků, bílkové chlebíčky, levný a výborný biskupský chlebíček, co udělat z vaječných bílků, bilkovychlebicek, vánoční recepty z bílků, moučník z bílků recept, moučníky z bílků, bíkový chlebíček, moučník z bílků, recept biskupský chlebíček, cukroví - ořechové řezy z bílků, recept na biskupsky chlebicek, ořechový chlebíček, kdyz zbydou bilky, chlebíček

Suroviny:
cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, bílek, čokoláda, mandle sekané, ovoce kandované, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu