Velikonoční věnečky na vajíčka
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme moučkovým cukrem nebo ochutíme džemem či medem.
Suroviny pro 17 kusů
17kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 279 kJ / 2 696 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,66 g | 
| Tuky | 79,56 g | 
| Vláknina | 16,86 g | 
| Cholesterol | 650 mg | 
| Sodík | 616 mg | 
| Sůl | 1,47 g | 
| Sacharidy | 408,88 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny a pak sypké, droždí přidáme jako poslední.
	Krok 2: Zapneme program Těsto, trvá cca 90 minut.
	Krok 3: Těsto lze připravit i klasicky. V misce uděláme z části mléka, trošky mouky a celého droždí kvásek. Přisypeme sypké suroviny, přidáme vše ostatní a pak i  vzešlý kvásek. Hnětením vypracujeme hladké, jemné, nelepivé těsto.
	Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na vále na 16 až 18 kusů a z každého uděláme kuličku. Ty pak rozválíme na válečky dlouhé asi 45-50 cm. Každý váleček přeložíme napůl, kroucením smotáme a konce prostrčíme přes vzniklé očko na konci. Utvoříme tak věneček, který dáme na plech a pokusíme se co nejvíce zvětšit vnitřní otvor - vytahujeme prsty směrem ven, aby se do něj po upečení vešlo vajíčko.
	Krok 5: Věnečky necháme na plechu přikryté utěrkou ještě asi 15 minut kynout, pak je potřeme žloutkem a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
	Krok 6: Věnečky jsou dobré jen tak pocukrované nebo podávané s džemem či medem.
	Krok 7: Do vychladlých věnečků vložíme vajíčka a podáváme je na tácu.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční věnečky na vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2PJ
Moje poznámka
					
				
Velikonoční věnečky na vajíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2PJ
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční věnec pečený, 
						
						
							pečený velikonoční věnec, 
						
						
							velikonoční pečený věnec, 
						
						
							vyroba velikonocniho vence, 
						
						
							velikonoční věnec z vajíček, 
						
						
							velikonoční věněček, 
						
						
							výroba velikonočních vajíček, 
						
						
							věneček z vajíček, 
						
						
							velikonoční pečené věnce, 
						
						
							domácí věnečky, 
						
						
							domácí výroba velikonočního věnce, 
						
						
							tipy na velikonoční věnce, 
						
						
							vyroba velikonocnich vencu, 
						
						
							velikonoční věnce z vajíček, 
						
						
							tác na vájička, 
						
						
							jak barvit velikonoční vajíčka, 
						
						
							velikonoční vajíčka jako věneček, 
						
						
							velikonoční věnec recept, 
						
						
							velikonoční věnec, 
						
						
							vyroba velikonocniho vajicka
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							med
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (18)