Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domací tofu - základní recept

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2010 17:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 556 kJ / 2 045 kcal
Bílkoviny170,00 g
Tuky105,00 g
Vláknina90,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

16. 5. 2010 16:00

Ahoj Lucka, večer som dokončila prípravu tofu. Prosím o informáciu, či som spravila chybu, alebo tofu po domácky vyrobené je inakšej konzistencie ako obchodné? To moje nie je také tuhé, ale sa drolí - nedá sa krájať, je mierne zrnité. Teraz robím s ním pomazánku, chuťovo je OK. Chápem, že pri priemyselnej výrobe používajú iné technológie, ale ma zajíma, aké ho mávaš ty.
Ďakujem za odpoveď a želám pekný zvyšok dňa.+
Teraz som dočítala poslednú vetu v recepte, ja som nezaťažila...

Lucasinka Lucasinka

13. 5. 2010 23:00

Tak jsem konecne sehnala sojove boby a pri vareni Gulase ze sojovych bobu jsem vyuzila namocenych bobu a udelal i dva mensi kousky tofu (je to z cca 150g sojovych bobu v suchem stavu)

Nadja Nadja

6. 4. 2010 11:37

Lucasinko, děkuji a hezký den. ;-)

Lucasinka Lucasinka

6. 4. 2010 00:28

OK, opravim. Takhle mi to kdysi nadiktovala kolegyne a tak jsem to delala...hned se do toho pustim a opravim - nepasirovat, jen precedit pres platno :-8

Nadja Nadja

5. 4. 2010 23:40

:-? Lucasinka - Teď jsem si teprve dodatečně přečetla komentáře a na totéž co já, už se ptala Magdalenka. Z odpovědi tedy vyplývá, že se nic nepasíruje, jen se sraženina v plátně nechá odkapat a pak se lisuje do požadované tuhosti, že? :-?

Nadja Nadja

5. 4. 2010 23:30

:-(( Lucasinka - prosím Tě, proč se má sraženina přepasírovat? Když se pasírováním zpět do syrovátky rozmělní, bude pak jemnější? :-S
Podle popisu je příprava podobná jako při výrobě tvarohu z mléka. Tam když dojde k vysrážení tvarohu, tak se přelije do plátěného sáčku, nechá se odkapat syrovátka a pak se sáček kroucením postupně utahuje podle toho, jak tvrdý tvaroh chceme mít.
Ale žádné pasírování tam není.

zizala zizala (moderátorka)

5. 4. 2010 20:01

Já jsem kdysi četla výrobu tofu v jedné čínské kuchařce, ale tam to bylo docela složitě popsané a navíc s nějakou ingrediencí, která nebyla běžně k dostání. Takže jsem od toho upustila, ale Tvůj recept mě zaujal jednoduchostí. Já ráda zkouším nové věci ;-):yes:

magdalenka magdalenka

5. 4. 2010 19:01

Lucasinka, ďakujem za ochotu. Páčia sa mi tvoje recepty - trochu zdravších vecí nám nezaškodí! ;-)Posielam aspoň +!

Lucasinka Lucasinka

5. 4. 2010 18:22

bylo to mysleno tak, ze se ze srazene hmoty musi vymackat prebytecna tekutina, aby z nej bylo tofu a ne ridky tvaroh. Odhadem jsou to dve kostky (podobne velikosti jako kupovane). Domaci tofu jsem delala ze zacatku sveho prechodu na vegetarianstvi (pred 2-3 lety) , kdyz jsem ruzne experimentovala a zkousela novinky. Uz delsi dobu jsem ale nedelala, protoze mame i s pritelem radsi marinovane nebo uzene tofu, ktere doma neudelam ani kdybych se rozkrajela.

magdalenka magdalenka

5. 4. 2010 18:14

Lucka, jasnačka, ale ani cca? V podstate ma zaujíma, či sa oplatí ho doma vyrábať?
Ešte ma zaujala veta:"Zamichame, nechame srazit a prepasirujeme". Ako to bolo myslené? Nie precediť cez to plátno?

Lucasinka Lucasinka

5. 4. 2010 17:51

je, magdalenko, me to nikdy nenapadlo vazit :-O az budu priste delat, tak to zkusim a pak to sem pridam

magdalenka magdalenka

5. 4. 2010 17:33

Lucka, zaujal ma tvoj recept. Akosi ma doteraz nenapadlo doma si vyrobiť tofu...Vieš mi povedať, z pol kila bobov je asi koľko gramov samotného tofu? Ďakujem za odpoveď.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba tofu vyroba domaciho tofu seitan mouka jak vyrobit tofu tofu recepty tofu výroba příprava tofu výroba sojového mléka tofu recept sojové boby recepty jak se vyrábí tofu jak se dělá tofu recepty tofu recept na vyrobu tofu jak udělat tofu výroba tofu recept jak se jí tofu domácí projímadlo tofu vyroba recept tofu příprava

Suroviny: boby sojové, sůl mořská, voda, citron

TopRecepty.cz

Domací tofu - základní recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZmV