Jemná drůbeží pomazánka

mika59 Kuchařka:

Pomazánky 5 názorů

57

Suroviny

250 g pečeného nebo grilovaného drůbežího masa
1 střední vařený studený brambor
50 g másla
2 lžičky hořčice
2 lžíce smetany
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obrané maso, dala jsem i kůži, společně s bramborem, máslem a hořčicí umixujeme do hladké pomazánky.

  2. Zředíme smetanou, případně výpekem, osolíme a opepříme. Mažeme na jednohubky, nebo chlebíčky.

Poznámka

Tahle základní verze je jemná a chutná. Pomazánku lze různě obměnit přidáním na jemno nakrájené cibule nebo kapie. Taky se může přidat vařené vejce, kyselá okurka, pažitka nebo utřený česnek. Zbylo mi čtvrt pečeného kuřete, tak jsem to použila na tuto pomazánku. Je dobrá třeba ze zbylé kachny nebo husy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 92 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná drůbeží pomazánka

  • Kucina Kucina

    Pomazánka je udělaná a je fakt dobrá.Dcerka si ji odvezla na hory.:-)

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Také dělám ze zbytků.... kuřecí salát, je to podobné, ale bez brambory a nemixuje se. Ta Tvá varianta vypadá moc krásně.
    Určitě co nejdříve vyzkouším. :yes: :yes: <3 <3

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    Dobrých pomazánek není nikdy dost. Na zítra plánuju pečené kuře a ze zbytků jí udělám.Díky za inpiraci:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    cathleen: Ne s tím masem se dobře spojí a je tam jen jeden. Dělala jsem to ponorným mixerem..;-):-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Chuťově to musí být výborné:yes:. Jen s mixováním brambor nemám zkušenosti - nemaže se to pak příliš?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo