Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské tiramisu

Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min nutné odležení

20 min (20 min příprava, nutné odležení)

11. 4. 2010 10:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 184 kJ / 3 868 kcal
Bílkoviny96,81 g
Tuky268,68 g
Vláknina8,38 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 936 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy261,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť, než když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom. Doppio je dvojité espresso cca 60 ml kávy. Nejlépe tiramisu udělat večer a podáváme vychlazené druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kerry

14. 8. 2012 11:33

Dělala jsem poprvé tiramisu podle tohoto receptu a super, povedlo se a všem chutnalo:-))

MarketO7

17. 6. 2012 14:24

Super recept, jednoduchý, výborný :-)

Hanka T

25. 5. 2012 10:55

Opravdu super recept :-)
,dělala jsem ho už několikrát ,suroviny nenechávám odležet na pokojovou teplotu ,nikdy se nesrazilo , bála jsem se že neseženu mascarpone. Při prvním tiramisu jsem ho nesehnala ,tak jsem pouzila levnejsi ricotu ,ktere po srovnani s Mascarpone není rozdíl .Jinak pro ty kteří nevědí kde sehnat, billa a kaufland většinou v nabídce mají od zančky ITALAT 250g cca 55 kc v kauflandu se setkávám i v akci za 32kč.Italské piškoty nevím jaké jsou a ani nevím kde bych je měla shánět ,používám z Lidlu jediné jejich dlouhé piškoty ,když jsem v obchodech jiné nesehnala a také v Lidlu seženete mascarpone nemám sním zkušenosti ,ale špatné být nemusí.Original Italské ARMILAR Amareto je k sehnání také v Lidlu 129kc 70cl.

Karel

24. 3. 2012 14:48

martina: Teda to by napadlo i mě, že dezert, ve kterém je Mascarpone, nebudu servírovat teplý jak ch...:-)

kojotak

17. 2. 2012 20:57

martina: tak asi je jasný, že to před servírováním máš dát do lednice ne:-? pak se nemůžeš divit:-D

martina

2. 6. 2011 23:55

happy.lenulka:ne ne Lenko,vše mělo pokojovou teplotu,ted jsem do toho dloubla a je to nechutný,vypadá to jako by to už někdy někdo jedl,nevadí vyzkouším to znova.Chtěla jsem potěšit přítele,ale hold,budu ho muset potěšit jinak,svedu to když tak na tebe....díky za odpověd:-p

happy.lenulka happy.lenulka

2. 6. 2011 17:35

martina: ahoj, slyšela jsem už od mnoha lidí, že se jim to srazilo, ale já to nechápu. Já to dělala tolikrát, vždycky stejně a nikdy se to nesrazilo. Nedávala jsi to třeba studený mascarpone do žloutků o pokojové teplotě? já se řídím pravidlem, že všechny výchozí uroviny musí mít stejnou teplotu. takže si před vařením vše vydělám z lednice a nechám ohřát na pokojovou teplotu

srettka

2. 6. 2011 17:18

Romča:lepsi si je jednoduchy piskot doma upect,da to dezertu jiny rozmer;-)

martina

2. 6. 2011 17:13

tiramisu...z mnoha receptů které jsem našla na netu,byl i tvůj,vše jsem dělala podle tvého návodu,ale bohužel,když jsem přidala do vyšlehaných žloutků mascarpone srazilo se to ....netuším proč?....jak to chutná netuším,dělala jsem to prvně a zatím to je v ledničce,tak uvidíme zítra,ale máme prase co všechno spase,takže když to nebude použitelné,náš pašík se bude mít jak opravdové\\\\\\\"prase v žitě\\\\\\\":-p

happy.lenulka happy.lenulka

28. 5. 2011 18:07

většinou v cukrárnách nebo ve specializovaných prodejnách. ale dají se udělat i doma. viz: www.labuznik.com/recipe.php?ID=11078

Romča

28. 5. 2011 18:02

Kde se dají prosím sehnat ty italské piškoty??:-// děkuji

Irrena Irrena

11. 3. 2011 21:16

Leni dělám přesně tak, naučila jsem se ho od dcery, je opravdu vynikající:yes::yes:Z pomazánkového másla to už prostě neni tiramisu, když nemám Mascarpone tak ho raději nedělám;-)Neříkám že z pomazánkového másla není dobré, ale prostě je to něco jiného než tiramis:-8u

t.12a

30. 12. 2010 22:50

tak nevím,
zachránil jsem to rumem,ale za dvacet minut jsem nerozbil ani vejce.Smekám před autorkou.

Lucie

1. 9. 2010 14:48

K tomu dnešnímu prvnímu školnímu dni,jsem chtěla dětem udělat radost a udělat nějakou sladkou dobrotu.Trošičku jsem přemněnila recept tak,že jsem piškoty místo do kávy máčela v čokoládě ( čokoládu jsem udělala tak,že jsem nad párou rozpustila nutellu a smetanu ke šlehání) a zbytek jsem udělala podle receptu.A výsledek? Děti se nemohly nabažit,je to opravdu výborné...:-)):-8:-K:yes::yes:

Alcakv

14. 7. 2010 08:20

tak bohužel, u nás nikomu nechutná:-(, vše vyhazuji ... a prostě budeme dělat náš oblíbený krém z pomazánkového másla :-p:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Suroviny: cukr krupice, vejce, mascarpone, amaretto, káva espresso, piškoty, kakao

TopRecepty.cz

Pravé italské tiramisu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79xy