Pravé italské tiramisu
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 184 kJ / 3 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,81 g |
Tuky | 268,68 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 261,51 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé italské tiramisu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79xy
Moje poznámka
Pravé italské tiramisu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79xy
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 20 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 23 minutami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 1 hodinou
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 12 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 13 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 14 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 15 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 15 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 16 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 16 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 17 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu podle emanuela ridiho,
pravé tiramisu z mascarpone,
italské tiramisu z mascarpone,
tiramisu emanuel ridi,
tiramisu podle ridiho,
tiramisu recept emanuel ridi,
s italem v kuchyni recepty tiramisu,
italské tiramisu recept mascarpone,
tiramisa,
italské moučníky,
tiramisu s italem v kuchyni,
česká tiramisa,
tiramisu recept s italem v kuchyni,
tiramisu,
emanuel ridi tiramisu,
tiramisu recept,
tiramisu podle emanuela,
tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi,
tiramisu od ridiho,
tiramisu podle itala
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
mascarpone,
amaretto,
káva espresso,
piškoty,
kakao
Komentáře (53)
Měla jsem domácí vejce.
Začala inovovat klasickou klasiku a udělala limetkový krém... Bylo to výýýborné
...pak přidala ještě mátu
Recepty si neukládám - život je pak zábavnější
Pokud si vzpomínám, tak do krému přišla kůra a šťáva z limety (přiměřeně, přiměřeně) a hotový dezert se "poprášil" pískem, který se před tím třel v hmoždíři s čerstvou mátou; listí se vyhodilo, cukr se na zákusku rozpustil a dezert byl lehounce dozelenkava (u nás je máta, hnedle vedle česneku z medvěda, vlastně plevel
No, snad si na tu dobrotu vzpomenu až máta obrazí..
Měla jsem klasická vejce, mascarpone z Lidlu (cca 38kč/kus), dlouhé piškoty také z Lidlu a kvalitní italskou kávu - poctivou a čerstvě namletou, žádné Nescafe a Tiramisu je úplně luxusní
Jen jsem musela dodělávat kávu s Amaretem, protože 60ml mi nestačilo, jelikož krému bylo opravdu hodně...
I muž byl nadšený
Já jsem párkrát krém na tiramisu z pomazánkového másla a šlehačky dělala. Piškoty jsem ovšem dávala italské. Přidáte-li do něj kapku alkoholu (nemusí být amareto, může to být třeba ořechovice, ale Vy, jak říkáte raději bez), a hlavně necháte alespoň dva dny proležet (to je strašně důležité, bez proležení mi nechutná ani krém s mascarpone), tak zas tak podstatný rozdíl od mascarponového tiramisu není. Výhoda je v tom, že tam nejsou syrová vejce.
Ale určitě je dána základní receptura -tak, jako třeba u naší svíčkové- a od ní se pak odvozují další. Tak, jako u nás s tou zmíněnou svíčkovou.
Tiramisu bez alkoholu je mi sympatické třeba už jen proto, že je to pak zákusek pro všechny, i pro děti. Ale pomazánkové máslo bych do tiramisu nedala.
,dělala jsem ho už několikrát ,suroviny nenechávám odležet na pokojovou teplotu ,nikdy se nesrazilo , bála jsem se že neseženu mascarpone. Při prvním tiramisu jsem ho nesehnala ,tak jsem pouzila levnejsi ricotu ,ktere po srovnani s Mascarpone není rozdíl .Jinak pro ty kteří nevědí kde sehnat, billa a kaufland většinou v nabídce mají od zančky ITALAT 250g cca 55 kc v kauflandu se setkávám i v akci za 32kč.Italské piškoty nevím jaké jsou a ani nevím kde bych je měla shánět ,používám z Lidlu jediné jejich dlouhé piškoty ,když jsem v obchodech jiné nesehnala a také v Lidlu seženete mascarpone nemám sním zkušenosti ,ale špatné být nemusí.Original Italské ARMILAR Amareto je k sehnání také v Lidlu 129kc 70cl.
zachránil jsem to rumem,ale za dvacet minut jsem nerozbil ani vejce.Smekám před autorkou.