Pravé italské tiramisu

happy.lenulka Kuchařka: happy.lenulka

Doba přípravy: 20 minut 6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 45 názorů

Suroviny

5 polévkových lžic cukru krupice
5 vajec (bílky, žloutky zvlášť)
2 kelímky Mascarpone (á 0,25 kg)
2x malý panák Amaretto
espresso doppio
1 pytlík cukrářských piškotů nebo italských "piškotů" Savoiardi
kvalitní kakao (např. holandského typu)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone vyděláme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků přidáme cukru a ušleháme do pěny.

  2. Poté si z bílků připravíme sníh. Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a poté opatrně přimícháme sníh z bílků.

  3. Připravíme si espresso doppio z kvalitní kávy (doppio = dvojité presso --> cca 60 ml kávy). Do kávy přilejeme panáky Amaretta. Piškoty namáčíme do kávy a skládáme do misky. Vrstva piškotů, vrstva krému, vrstva piškotů,... Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem.

  4. Připravujeme předem. Nejlépe večer a podáváme druhý den.

Poznámka

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť než, když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom.

Já dělám 6 pudingových mističek - 6 porcí. Přijde mi to praktičtější, každý dostane svou mističku a pak má smůlu :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 898 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pravé italské tiramisu

  • Hanka T Hanka T(neregistrovaný)

    Opravdu super recept :-)
    ,dělala jsem ho už několikrát ,suroviny nenechávám odležet na pokojovou teplotu ,nikdy se nesrazilo , bála jsem se že neseženu mascarpone. Při prvním tiramisu jsem ho nesehnala ,tak jsem pouzila levnejsi ricotu ,ktere po srovnani s Mascarpone není rozdíl .Jinak pro ty kteří nevědí kde sehnat, billa a kaufland většinou v nabídce mají od zančky ITALAT 250g cca 55 kc v kauflandu se setkávám i v akci za 32kč.Italské piškoty nevím jaké jsou a ani nevím kde bych je měla shánět ,používám z Lidlu jediné jejich dlouhé piškoty ,když jsem v obchodech jiné nesehnala a také v Lidlu seženete mascarpone nemám sním zkušenosti ,ale špatné být nemusí.Original Italské ARMILAR Amareto je k sehnání také v Lidlu 129kc 70cl.

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    martina: Teda to by napadlo i mě, že dezert, ve kterém je Mascarpone, nebudu servírovat teplý jak ch...:-)

    Odpovědět

  • kojotak kojotak(neregistrovaný)

    martina: tak asi je jasný, že to před servírováním máš dát do lednice ne:-? pak se nemůžeš divit:-D

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    happy.lenulka:ne ne Lenko,vše mělo pokojovou teplotu,ted jsem do toho dloubla a je to nechutný,vypadá to jako by to už někdy někdo jedl,nevadí vyzkouším to znova.Chtěla jsem potěšit přítele,ale hold,budu ho muset potěšit jinak,svedu to když tak na tebe....díky za odpověd:-p

    Odpovědět

  • martina: ahoj, slyšela jsem už od mnoha lidí, že se jim to srazilo, ale já to nechápu. Já to dělala tolikrát, vždycky stejně a nikdy se to nesrazilo. Nedávala jsi to třeba studený mascarpone do žloutků o pokojové teplotě? já se řídím pravidlem, že všechny výchozí uroviny musí mít stejnou teplotu. takže si před vařením vše vydělám z lednice a nechám ohřát na pokojovou teplotu

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Romča:lepsi si je jednoduchy piskot doma upect,da to dezertu jiny rozmer;-)

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    tiramisu...z mnoha receptů které jsem našla na netu,byl i tvůj,vše jsem dělala podle tvého návodu,ale bohužel,když jsem přidala do vyšlehaných žloutků mascarpone srazilo se to ....netuším proč?....jak to chutná netuším,dělala jsem to prvně a zatím to je v ledničce,tak uvidíme zítra,ale máme prase co všechno spase,takže když to nebude použitelné,náš pašík se bude mít jak opravdové\\\\\\\"prase v žitě\\\\\\\":-p

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    většinou v cukrárnách nebo ve specializovaných prodejnách. ale dají se udělat i doma. viz: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11078

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

    Kde se dají prosím sehnat ty italské piškoty??:-// děkuji

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Leni dělám přesně tak, naučila jsem se ho od dcery, je opravdu vynikající:yes::yes:Z pomazánkového másla to už prostě neni tiramisu, když nemám Mascarpone tak ho raději nedělám;-)Neříkám že z pomazánkového másla není dobré, ale prostě je to něco jiného než tiramis:-8u

    Odpovědět

  • t.12a t.12a(neregistrovaná)

    tak nevím,
    zachránil jsem to rumem,ale za dvacet minut jsem nerozbil ani vejce.Smekám před autorkou.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    K tomu dnešnímu prvnímu školnímu dni,jsem chtěla dětem udělat radost a udělat nějakou sladkou dobrotu.Trošičku jsem přemněnila recept tak,že jsem piškoty místo do kávy máčela v čokoládě ( čokoládu jsem udělala tak,že jsem nad párou rozpustila nutellu a smetanu ke šlehání) a zbytek jsem udělala podle receptu.A výsledek? Děti se nemohly nabažit,je to opravdu výborné...:-)):-8:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    tak bohužel, u nás nikomu nechutná:-(, vše vyhazuji ... a prostě budeme dělat náš oblíbený krém z pomazánkového másla :-p:-p

    Odpovědět

  • Michelka Michelka(neregistrovaná)

    Pokud chcete, aby to bylo méně kalorické, dá se dát 1 Mascarpone a 1 Ricotta, je to dietnější, levnější a chutná to moc dobře. M

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    Děkuji za přidání krásných fotek :DDD

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Zapomněl/a jsem heslo