Tuňák steak s hranolky
Lahodné maso z tuňáka patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí, a právem si proto zaslouží pečlivou přípravu. Aby vynikla chuť jemného masa, stačí když steaky ochutíme solí a pepřem. Poté je krátce opečeme na másle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 311 kJ / 74 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,07 g |
Tuky | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky, nejlépe chlazené, ale mohou být i mražené, opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran.
Krok 2: Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Uložíme do chladu na 30–60 minut.
Krok 3: Na pánev dáme rozpálit velmi malé množství oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme plátek másla. Dále již postupujeme podle námi požadovaného stupně propečení.
Krok 4: Po opečení steaky necháme ještě cca 3–5 minut odpočinout a podáváme.
Krok 5: Výbornou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a na kostky nakrájené čerstvé mango.
Zveřejněno 2. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Moje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 6 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 8 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 10 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
tuňák recept,
priprava tunaka,
tuňák recepty,
tunákový steak,
stejk z tunaka,
tuňákový steak recept,
mrazeny tunak,
recept tuňák,
jak připravit tuňáka,
tuňák příprava,
tuńák,
top recepty- tunák,
recept na tunáka,
tuňákový steak recepty,
jak upravit tuňáka,
tunák- recepty,
tuňák stejk,
recepty tuňák,
recepty z mraženého tuňáka,
mražený tuňák recepty
Suroviny:
filet z tuňáka,
hranolky,
pepř čtyř barev,
máslo,
sůl,
olej
Komentáře (20)
Doposud jsem jedl steaky pouze z čerstvého masa
Tento rcp mě oslovil a chuť byla velká, převeliká...
V rcp se píše: "(mohou být i mražené)"
Koupil jsem tedy dva mražené steaky
Jeden jsem si udělal na oběd; nestálo to ani za psí štěk
Druhý jsem věnoval psovi... sice ani neštěkl, ale evidentně mu chutnalo