Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaný bažant

Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí plnou chutí. Žádá si jen o něco delší čas v troubě než kuře.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 185 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny38,90 g
Tuky229,41 g
Vláknina21,56 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,59 g
Sacharidy142,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mandle oloupeme a jemně nakrájíme. Krok 2: V misce umícháme máslo, žloutky a tekuté polévkové koření. Přidáme navlhčené rohlíky, osolíme a opepříme. Přidáme petržel, rozinky a mandle. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky. Krok 4: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Krok 5: Otvor sepneme párátky. Bažanta poklademe kousky másla a dáme do máslem vymazaného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Krok 6: Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. V polovině pečení přidáme k bažantovi. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 60-90 minut (dle velikosti). Krok 7: Bažanta vyndáme a naporcujeme. Krok 8: Jablka protlačíme přes sítko a přidáme k nim brusinky a marmeládu. Promícháme a podáváme k masu.

TIP: Rady a tipy pro přípravu bažanta

Zveřejněno 5. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bažant se podařil měkounký, ale je potřeba dopéct hodinu před podáváním naporcovat a i s nádivkou vložit zpátky do omáčky. Nechat proležet v chladu na okně a ohřát před servírovaním. Kdo nechce, nebo nemá rád víno ať přidá ještě lžíci kyselejšího šípkového džemu. Mandle jsem neměla, ale i bez nich , vynikající. Pekla jsem i trošku nádivky v pekáčku zvlášť a prolila výpekem, před přidáním jablíček. Jo a jablíčka jsem měla kyselejší, ne ty sladké z obchodu !

Eja57: No nevím, nevím ! Asi budeš muset vzít za vděk, jenom oškubaným syrovým bažantem! A kouskem nádivky, ale ti ji aspoň poleju výpekem.;-)

Veronika.Hrozna: už jeduuuuuuuu:yes::-K ať mi psí smečka nechá aspoň kousíček...

Moc dlouho už bez fotky nebude, mám 7 bažantů a jeden je už naplněný v troubě! Dokonce jsem našla ve špajzu i kvalitní šípkovou marmeládu a brusinky. Budou k tomu plněné hrušky, našla jsem kompot z našich hrušek z roku 2012:-D:-D:-D:-D,
neuvěřitelný,:-D ale jsou v naprostém pořádku už se vaří se skořicí a hřebíčkem v kastrůlku. Myslela jsem, že to bude bláto, ale jsou jako čerstvě zavařené, ta moje stará hrušeň je učiněný zázrak.:yes:

Vynikající recept.Moc vsem chutnalo

:-O Tohle musím zkusit !

Tématické fráze:
recepty na bažanta, příprava bažanta, recept na bažanta, bažant příprava, recept bažant, příprava bažanta na pečení, bažant recepty, jak připravit bažanta, jak upéct bažanta, recepty z bažanta, bažant recept, top recepty bažant, jak uvařit bažanta, bažant s nádivkou, recepty na přípravu bažanta, bažant, polévka z bažanta, pečený bažant s nádivkou, recept z bažanta, recept na nadivaneho bažanta

Suroviny:
bažant, sůl, máslo, víno bílé, jablko, brusinky zavařené, marmeláda šípková, rohlík, mléko, máslo, žloutek, koření polévkové, sůl, pepř mletý, petrželka, rozinky, mandle, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu