Suroviny
Porce: 2 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,86 g |
Tuky | 3,80 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 25,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.
Krok 2: Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.
Krok 3: Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.
Krok 4: Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.
Krok 5: Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou.
Jako příloha – brambory.
Jako příloha – brambory.
Zveřejněno 20. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Moje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 11 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 14 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 23 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 2 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 3 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 4 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 5 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 5 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 8 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat obložené talíře,
oblozeny talir,
zdobení zeleninou,
zdobeni taliru,
jak nazdobit talíř,
jak nazdobit obložený talíř,
jak naaranžovat zeleninu,
obložený talíř recept,
slaný obložený talíř,
obložený talíř inspirace,
obložený talíř zeleninou,
obložený talíř se zeleninou,
slané talíře,
jak nazdobit zeleninu,
zdobeni zeleninovych taliru,
obložené talíře se zeleninou,
zleninovy talir,
jak nazdobit oběd se zeleninou,
slane oblozene talire,
obložene talíře zelenina
Suroviny:
brokolice,
chřest,
mrkev,
pórek,
ředkvičky,
žampióny,
bujón,
sůl,
pepř bílý,
kmín drcený,
petrželka zelená,
omáčka chilli,
omáčka sojová,
máslo,
olej,
voda,
cukr
Komentáře (13)