Suroviny
Porce: 2 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,86 g |
Tuky | 3,80 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 25,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.
Krok 2: Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.
Krok 3: Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.
Krok 4: Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.
Krok 5: Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou.
Jako příloha – brambory.
Jako příloha – brambory.
Zveřejněno 20. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Moje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 13 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačková roláda bez mouky
MajaFero před 28 minutami
Bublanina s tvarohem a jahodami
niklova před 2 hodinami
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 3 hodinami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 4 hodinami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 4 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 13 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 14 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat obložené talíře,
oblozeny talir,
zdobení zeleninou,
zdobeni taliru,
jak nazdobit talíř,
jak nazdobit obložený talíř,
jak naaranžovat zeleninu,
obložený talíř recept,
slaný obložený talíř,
obložený talíř inspirace,
obložený talíř zeleninou,
obložený talíř se zeleninou,
slané talíře,
jak nazdobit zeleninu,
zdobeni zeleninovych taliru,
obložené talíře se zeleninou,
zleninovy talir,
jak nazdobit oběd se zeleninou,
slane oblozene talire,
obložene talíře zelenina
Suroviny:
brokolice,
chřest,
mrkev,
pórek,
ředkvičky,
žampióny,
bujón,
sůl,
pepř bílý,
kmín drcený,
petrželka zelená,
omáčka chilli,
omáčka sojová,
máslo,
olej,
voda,
cukr
Komentáře (13)