Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý ukrajinský boršč

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 5. 2010 10:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 281 kJ / 1 262 kcal
Bílkoviny129,50 g
Tuky24,30 g
Vláknina45,60 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 508 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy108,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veroly

26. 5. 2010 13:30

Taky si občas dopřeju boršč originál z ukrajiny a rozhodně se to nedá srovnat s těma zelňačkama, co dávají tady u nás v hospodách. S kusama hovězího masa a bílým jogurtem (zakys. smetanou) je super. Jedla jsem i s bílýma fazolema a taky super. :yes:

Drobek Drobek

23. 5. 2010 17:47

:-O Nojo, tak to se omlouvám, nějak jsem to přehlídnul:-p. S čerstvým zelím to jo, to jde.

Eliza Eliza

22. 5. 2010 21:06

Tenhle recept na boršč se mi líbí, já osobně dávám hovězí, vepřové a uzené (kuřecí ne-e) a zahušťuji jíškou. Většinou jsem zklamaná, když si takzvaný "boršč" objednám v normálních restauracích na denním menu, bývá to povařené zelí s trochou masa a zakysanou smetanou...:-/ Ale tenhle bych si ráda dala, takže posílám bod...:yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 5. 2010 20:21

Drobku, ale autorka dává zelí čerstvé, hlávkové, s ním se brambory vaří normálně ;-)

Drobek Drobek

22. 5. 2010 18:58

:-O Já mám jen dotaz, jak to proboha děláš, že když vaříš brambory najednou se zelím tak se uvaří a neztvrdnou? Normálně se vaří, nebo aspoň mají vařit zvlášť a přidat je až potom. Halt je kuchařské vzdělání asi někdy naškodu.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 5. 2010 17:48

Určitě bodík!!:yes:

spagetka spagetka

22. 5. 2010 14:47

Já díky snaše z Ukrajiny znám několik variant boršče - jednu zásadu ale dodržuju, dělám vždy z čerstvé zeleniny. Dávám řepu i zelí,ale čerstvé.Kuřecí nedávám, ale vím, že se dá použít. Nejvíc miluju ten kopeček kysanky na vrchu talíře ;-):-D:yes:

Dasenka

22. 5. 2010 12:35

Můj přítel je z Ukrajiny, takže mám recept přímo od zdroje :-) vařila jsem ho včera poprvé a povedl se mi :-)) prý byl jako od maminky :-K. Jinak děkuji za bodíky :-K

pipre pipre

22. 5. 2010 12:23

Verzí na pravý ukrajinský boršč existuje několik, ale podobně jsem už dělala i já, jen bez kuřecího stehna;-) Dávám bodík :yes:+2.

Honey bunny

22. 5. 2010 12:12

Dasenko moc moc děkuji za recept. Byla jsem dvakrat v Kyjeve a jedla tam fantasticky borsc, ale nachazela jsem pak jen recepty ruzne upravene, proste to nebylo ono. Tohle je to prave :-p:yes:

LenkaVeolia

22. 5. 2010 11:11

Sice ho vařím hlavně z kostí (vývar má pak lepší chuť, ale jinak skoro stejně. Je to mňamka;-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ukrajinský boršč ukrajinský boršč recept boršč s kysaným zelím pravý ruský boršč-recept výborný boršč boršč recept video boršč video boršč bořšt original boršč zeleninový boršč s kysaným zelím boršč recept ukrajinské recepty medovník originál recept boršč video recept boršč se zelím video recept boršč recept na ukrajinsky boršč bosc recept borsc original

Suroviny: řepa červená, zelí bílé, brambory, směs zeleninová pod svíčkovou, plecko vepřové, stehno kuřecí, sůl, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Pravý ukrajinský boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3y1p