Nadýchaná piškotová roláda
Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem, promažte marmeládou, ozdobte oříšky nebo strouhaným kokosem - a je to!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,97 g |
Tuky | 251,09 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 707 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 258,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2015 17:40
Omlouvám se, že jsem nereagovala, dlouho jsem tu nebyla.
Zároveň děkuji těm, které odpověděly za mně a moc děkuju za pochvalu těm, které byly s roládou spokojené.
Zároveň děkuji těm, které odpověděly za mně a moc děkuju za pochvalu těm, které byly s roládou spokojené.
16. 3. 2015 17:38
abudantia: To mě těší, že chutnala. Taky jí ráda dělám. A když chci, aby to bylo superrychlé, namažu jí marmeládou. To nepřipravuji krém.
16. 3. 2015 17:37
mmagic: Tak. . . to bude asi něčím jiným než receptem. Nikdy jsem tento problém neměla.
15. 3. 2015 13:40
Superluxusní,vláčná a rychlá.Jen se po ní zaprášilo
12. 3. 2015 17:26
Testo vubec nejde odlepit od pecicího papiru, přichytává se a je to tedy o nervy to pomalu odlepit. Ani moc nenaběhlo. Nadýchané bylo krásně, dokud se nevyndalo z trouby
11. 12. 2014 16:37
nika:Řekla bych, že krupice nebo krystal, to by mělo být asi jedno..Já používám krupici...
14. 11. 2014 12:49
hloupý dotaz co je to pískový cukr?krupice?krystal?moučka?
1. 11. 2014 12:06
andrea:já nejdřív malinko pečící papír pomažu olejem a pak na něj těsto rozetřu a upeču.A pak hned jak vyndám z trouby oděluju papír od těsta a roloju,jde to krásně,během minutky je hotovo.Když vychladne tak zas rozroluju a potřu krénem.
andrea:
andrea:
23. 10. 2014 14:51
Andrea: ne,upečený piškot se i s tím papírem vyklopí na vlhkou útěrku, takže papír máte nahoře, pod ním piškot a dole je ta útěrka. Pak ten papír začnete pomalinku stahovat. Opravdu to dělejte dost pomalu ať se piškot nepoškodí a až se vám to podaří stáhnout, tak i s tou útěrkou piškot srolujete. Necháte to tak a až to celé vychladne tak to rozrolujete, útěrku dáte pryč a naplníte čím chcete. Marmeládou, krémem, obojím atd.
4. 10. 2014 21:42
DOBRÝ VEČER,
CHCI SE ZEPTAT, JAK JE TO DÁL KDYŽ SE ROLÁDA UPEČE, HNED SE POTŘE KRÉMEM A PAK SE RULUJE A TEN PEČÍCÍ PAPÍR POMALU ODLUPUJI KDYŽ STÁČÍM ROLÁDU, NEBO JAK. BOHUŽEL SE MI JEŠTĚ ROLÁDA NEPOVEDLA ODLOUPNOU OD PAPÍRU. DĚKUJI
CHCI SE ZEPTAT, JAK JE TO DÁL KDYŽ SE ROLÁDA UPEČE, HNED SE POTŘE KRÉMEM A PAK SE RULUJE A TEN PEČÍCÍ PAPÍR POMALU ODLUPUJI KDYŽ STÁČÍM ROLÁDU, NEBO JAK. BOHUŽEL SE MI JEŠTĚ ROLÁDA NEPOVEDLA ODLOUPNOU OD PAPÍRU. DĚKUJI
2. 10. 2014 11:06
Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.
2. 10. 2014 10:53
Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.
21. 9. 2014 10:37
Markéta: 30x40 je dobrý, dělám stejně
21. 9. 2014 10:35
Markéta: jde o to, jak velkou asi máte troubu, mně osobně se větší pekáč do trouby nevejde. Je to dost univerzální rozměr pekáčů.
Navíc tato roláda určitě delší nebude.
Navíc tato roláda určitě delší nebude.
21. 9. 2014 10:29
Dnes chci dělat.... ikdyž pochybuji, že mi někdo odpoví včas stejně se zeptám ) pečete na klasickém plechu 30x40? nebo na nějakým větším?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 50 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou jsou skvělým moučníkem nejen na neděli
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Jak upéct piškotovou roládu. Vyzkoušejte oblíbené recepty na nadýchaný moučník
Další recepty
Tématické fráze: piskotova rolada piškotová roláda recept luxusni piskotova rolada rolada piskotova recept na roládu recept na piškotovou roládu piškotové rolády roláda recept roláda piskot na roladu nejlepší piškotová roláda piskotova rolada recepty recept piškotová roláda piškotové rolády s obrázky piškotová roláda z bílků piškotové rolády pečení recept roláda piškotová roláda bez vážení rolády piškotová roláda top recepty
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, oříšky
Nadýchaná piškotová roláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krRJ
180 názorů