Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový trouba-guláš

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

9. 6. 2010 08:42

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 322 kJ / 1 272 kcal
Bílkoviny227,80 g
Tuky21,73 g
Vláknina20,49 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,20 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

2. 2. 2011 16:20

Že je niečo chutnejšie, to je väčším množstvom soli a zvýrazňovačom chuti. Ja masox nepoužívam, súhlsím so Simonkou. Neviem, prečo by som dávala do jedla, kde je mňso, masox, veď ten vývar sa počas varenia vytvorí.
Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia. :-8
Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom. ;-):-8
Ten guláš je výborný aj bez masoxu. ;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2010 16:47

Já bez masoxu taky neuvařím. neumím si představit například hovězí polévku a že já teda dělám vývar hodně silný, že bych tam nedala masox. Pouze osolené by mi to nikdo nejedl!! Dokonce naše babička, je jí 89 let říkala, že neví, co to vařím za polévku, ale že nikdy tak dobrou nejedla. No, bude to v tom masoxu;-), jsem o tom přesvědčená. Dávám pak méně soli, nebo vůbec žádnou. No, co člověk, to jiný názor a samozřejmě si každý dochutí podle sebe.;-) Květo, ode mne :yes:

Dádule

9. 6. 2010 12:11

Kroupovko,Váš guláš bude určitě mňamka,takže vyzkouším!Masox mi tedy vůbec nevadí,přeci ho nekonzumujeme denně.A kdybychom věděli co kolikrát v lesčems sníme....:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 6. 2010 11:39

Midlo díky:yes:,mě jde o to zdraví u všech lidiček.;-):-8

Eliza Eliza

9. 6. 2010 11:26

Já používám bujonové kostky Vitana Natur a i v prodejnách se zdravou výživou už je možné koupit zdravá dochucovadla...
Také se snažím používat masox apod. minimálně, ale pravda je, že do vývaru ještě kostičku lupnu (tu zdravější), prostě nám to tak víc chutná...:-8

Midla

9. 6. 2010 10:54

Taky se dá podlít vínem ;-)
Simono OK, máš to srovnané.

Bibinka Bibinka

9. 6. 2010 10:33

Krouovko, to vypadá dobře a žřejmně to bude i dobře chutnat a s těma těstovinama to bude ještě lepší, ale udělala bych to bez masoxu, aby vynikly chutě-dávám ti 4.boda:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 6. 2010 10:15

Mildo já netvrdila,že není lepší VÝVAR,to je jiná,ale masox pokud nemám vývar a je tam maso, bych nedala.;-)

Midla

9. 6. 2010 10:06

Simono, vývar je opravdu lepší. Kroupovko, jsi zkušená, asi hodně vaříš, vývar se opravdu dá udělat do zásoby do mrazáku. Nemusíš ke každému jídlu dělat hovězí polévku. Necháš vývar udělat hodně silný (třeba i ze zbylých kostí od pečeného masa) a pak ho použiješ do omáček naředěný vodou. Však ty si poradíš.

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 6. 2010 09:48

No,proč nechutné:-?jinak se to dříve nedělalo a nevidím,že bych měla omáčku chuťově špatnou.Vždyť tam mám maso a z toho musím dokázat při dušení,tu chuť dostat a i barvu omáčky.:-K
Já se učila taky,ale můžu říct,že dnes by bez náhražek pomalu kuchař neuvařil.To je učí i na školách.Bohužel.:-//Samá náhražka,vše sušené vše v prášku.A pak se diví,že je tolik alergiků atd.Ale každého věc.Dávejte si masox.:-D

Kroupovka Kroupovka

9. 6. 2010 09:32

Můj syn studuje hotelovku a v receptech u každého masa mají napsáno "podlijeme vývarem" - jak u ptáčků a u rajské, tak i u všech gulášů.... kde mám vývar vzít když zrovna nedělám polévku z hovězího ???? Proto tam mám ten masoc, přijde mi to nechutné, podlévat maso vodou.

Midla

9. 6. 2010 09:25

Používá masox místo vývaru, máš pak silnější omáčku. Jinak s tebou Simono souhlasím, masox je náhražka za vývar a tady bych ho taky nedala, když je v tom maso. Buď vývar nebo nic. Kdo hodně vaří, tak si silný vývar může udělat do zásoby do mrazáku.
Začátečnicím radím, náhražkám se snažit vyhýbat.
:-))

Oksika

9. 6. 2010 09:23

:-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 6. 2010 09:05

Je to moc pěkný recept,taky ho dělám,ale s bramborem.;-)Jenom mě zaráží,proč když je tolik masa se používá masox,vždyť je to taková škoda,dávat tam chemii.;-)Já pokud se můžu tak se takovým věcem co nejvíc vyhýbám.Vždyť to vypadá jako by se bez masoxu nedalo vařit.;-)prosím můj názor.;-)

petrzelka

9. 6. 2010 08:46

tak to by si moje drahá polovička dala:-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolový guláš v troubě guláš z trouby recepty guláš z trouby trouba guláš troubovy gulas s fazolemi vitana segedínský guláš kde koupit? gulas v troube vývar náhražka guláš do trouby recept s lusky náhražka masoxu guláš v troubě vitana fazolovy gulaš v v troubě guláš s fazolemi v v troubě gulas fazolovy v troubě maso s fazolemi do trouby fazolový guláš do trouby fazole v troube s masem fazolovy guláš pečený v troubě recept na gulaš do trouby fazolový guláš s masem v troubě

Suroviny: maso vepřové, maso krůtí, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, solamyl, sůl, pepř, masox, voda, lusky fazolové

TopRecepty.cz

Fazolkový trouba-guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNEP