Fazolkový trouba-guláš

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (plec)
1/2 kg krůtího masa
3 větší cibule
8 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření (směs)
3 lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl
pepř
1 masox
3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek)
velká konzerva sterilovaných fazolových lusků
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.

  2. Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.

  3. Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou.

  4. Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme.

  5. Přikryjeme víkem a pečeme na 250°C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu.

  6. Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolkový trouba-guláš

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Že je niečo chutnejšie, to je väčším množstvom soli a zvýrazňovačom chuti. Ja masox nepoužívam, súhlsím so Simonkou. Neviem, prečo by som dávala do jedla, kde je mňso, masox, veď ten vývar sa počas varenia vytvorí.
    Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia. :-8
    Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom. ;-):-8
    Ten guláš je výborný aj bez masoxu. ;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bez masoxu taky neuvařím. neumím si představit například hovězí polévku a že já teda dělám vývar hodně silný, že bych tam nedala masox. Pouze osolené by mi to nikdo nejedl!! Dokonce naše babička, je jí 89 let říkala, že neví, co to vařím za polévku, ale že nikdy tak dobrou nejedla. No, bude to v tom masoxu;-), jsem o tom přesvědčená. Dávám pak méně soli, nebo vůbec žádnou. No, co člověk, to jiný názor a samozřejmě si každý dochutí podle sebe.;-) Květo, ode mne :yes:

    Odpovědět

  • Dádule Dádule(neregistrovaný)

    Kroupovko,Váš guláš bude určitě mňamka,takže vyzkouším!Masox mi tedy vůbec nevadí,přeci ho nekonzumujeme denně.A kdybychom věděli co kolikrát v lesčems sníme....:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Midlo díky:yes:,mě jde o to zdraví u všech lidiček.;-):-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já používám bujonové kostky Vitana Natur a i v prodejnách se zdravou výživou už je možné koupit zdravá dochucovadla...
    Také se snažím používat masox apod. minimálně, ale pravda je, že do vývaru ještě kostičku lupnu (tu zdravější), prostě nám to tak víc chutná...:-8

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Taky se dá podlít vínem ;-)
    Simono OK, máš to srovnané.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Krouovko, to vypadá dobře a žřejmně to bude i dobře chutnat a s těma těstovinama to bude ještě lepší, ale udělala bych to bez masoxu, aby vynikly chutě-dávám ti 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Mildo já netvrdila,že není lepší VÝVAR,to je jiná,ale masox pokud nemám vývar a je tam maso, bych nedala.;-)

    Odpovědět

  • Midla Midla(neregistrovaná)

    Simono, vývar je opravdu lepší. Kroupovko, jsi zkušená, asi hodně vaříš, vývar se opravdu dá udělat do zásoby do mrazáku. Nemusíš ke každému jídlu dělat hovězí polévku. Necháš vývar udělat hodně silný (třeba i ze zbylých kostí od pečeného masa) a pak ho použiješ do omáček naředěný vodou. Však ty si poradíš.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No,proč nechutné:-?jinak se to dříve nedělalo a nevidím,že bych měla omáčku chuťově špatnou.Vždyť tam mám maso a z toho musím dokázat při dušení,tu chuť dostat a i barvu omáčky.:-K
    Já se učila taky,ale můžu říct,že dnes by bez náhražek pomalu kuchař neuvařil.To je učí i na školách.Bohužel.:-//Samá náhražka,vše sušené vše v prášku.A pak se diví,že je tolik alergiků atd.Ale každého věc.Dávejte si masox.:-D

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka(autorka receptu)

    Můj syn studuje hotelovku a v receptech u každého masa mají napsáno "podlijeme vývarem" - jak u ptáčků a u rajské, tak i u všech gulášů.... kde mám vývar vzít když zrovna nedělám polévku z hovězího ???? Proto tam mám ten masoc, přijde mi to nechutné, podlévat maso vodou.

    Odpovědět

  • Midla Midla

    Používá masox místo vývaru, máš pak silnější omáčku. Jinak s tebou Simono souhlasím, masox je náhražka za vývar a tady bych ho taky nedala, když je v tom maso. Buď vývar nebo nic. Kdo hodně vaří, tak si silný vývar může udělat do zásoby do mrazáku.
    Začátečnicím radím, náhražkám se snažit vyhýbat.
    :-))

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Je to moc pěkný recept,taky ho dělám,ale s bramborem.;-)Jenom mě zaráží,proč když je tolik masa se používá masox,vždyť je to taková škoda,dávat tam chemii.;-)Já pokud se můžu tak se takovým věcem co nejvíc vyhýbám.Vždyť to vypadá jako by se bez masoxu nedalo vařit.;-)prosím můj názor.;-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    tak to by si moje drahá polovička dala:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolový guláš v troubě guláš z trouby recepty guláš z trouby trouba guláš troubovy gulas s fazolemi vitana segedínský guláš kde koupit? gulas v troube vývar náhražka guláš do trouby recept s lusky náhražka masoxu guláš v troubě vitana fazolovy gulaš v v troubě guláš s fazolemi v v troubě gulas fazolovy v troubě maso s fazolemi do trouby fazolový guláš do trouby fazole v troube s masem fazolovy guláš pečený v troubě recept na gulaš do trouby fazolový guláš s masem v troubě

Zapomněl/a jsem heslo