Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

13. 7. 2010 21:03

nevím,proč jsou v "podobných..." řízky v jogurtu:-?s těmito od Yanull nemají zbla společného:no::-//

yanull yanull

13. 7. 2010 16:49

I já děkuji, jsem ráda, že se vám tento postup také osvědčil. :-K

nigina

11. 7. 2010 21:37

Je to vynikajúci postup:yes: ďakujem:-K

stanik

9. 7. 2010 11:30

Výborný,není víc co dodat,díky za recept

indulina28 indulina28

6. 7. 2010 04:33

:yes: taky drzim dietu a myslim ze se to dam jist takle,a kdo chce at si to da jeste na papirovy papir,jeste odsat tuk...davam bodik

yanull yanull

3. 7. 2010 06:08

Petro, nevím, jakou dietu s přítelem máte, ale smažení zrovna moc dietní není. Proto nebudu tvrdit, že tento způsob zdravý je. ;-)Ale určitě zdravější než klasický. Doporučuji vyzkoušet a sama uvidíte, zda se vám tento osvědčí. A jednou za čas určitě jeden řízeček na životě nikoho neohrozí.:-) Za bodík děkuji. :-K
P.S. Nyní jsem si ještě vzpomněla, že moje tchýně, když byla po operaci se žlučníkem, si dělala v rámci diety řízek tak, že když ho usmažila, tak ho rychle ponořila do vroucí vody a tím se prý ten tuk z toho odstranil. Z vlastní zkušenosti nemohu posoudit, ale zkusit to můžete a když ho pak dáte ještě do trouby, třeba to k jídlu také bude.

nuderova petra

2. 7. 2010 20:38

Dobrý den,já jsem se chtěla jen zeptat jestli bych mohla tohle vyzkoušet,když mám dietu?Můj přítel má taky radši,když řízky neplavou v oleji a taky kvůli synovi,ten je ještě malej,ale řízečky má rád.Děkuji Vám za odpověď a samozřejmě posílám bodík.

kudlova3 kudlova3

2. 7. 2010 12:36

:-p:-p:-K:-K:yes::yes:

Irena

29. 6. 2010 20:48

.. ohřívat ŘÍZKY v mikrovlnce ne..jen zase v té troubě, nebyly by křupavé :-)

yanull yanull

28. 6. 2010 06:27

Světlanko, těší mě, že jsem tímto návodem přispěla k blahem "chrochtající" rodině, ale hlavní zásluha byla stejně na Tobě :yes:;-)

Svetlana Svetlana

27. 6. 2010 20:52

Jani hlásím se k dalším, co "vyzkoušeli"...vyzkoušeli a chrochtali blahem ;-)...zase jsem byla ta "nejlepší"...opravdu to bylo bezva...naložila jsem řízky z kýty - ta bývá hrozně suchá - do jogurtu, osmažila a dala na plech na pečící papír...zakryla a asi po 30 minutách rodinka "chrochtala blahem"...dík za nápad...a určitě posílám další bodík (jestli jsem ho už neposlala, nevím :-))....

rebeka rebeka

20. 6. 2010 13:26

Úžasné jsou tyto řízky:-pdíky Jance z malé vísky:-Kto ona sem recept dala-né že řízky-božská mana:-!:yes:šťavnatá a křupavá,proto další bodík má:-!:yes::-p:-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

20. 6. 2010 09:37

Jano. Už kolikrát jsem o tom slyšel a i viděl v televizi dodělávání v troube u dost známých kuchařů a populárních, niky jsem však toto neudělal. Pouze udržujeme teplé. Taky ty jsi to vysvětlila tak, že se odhodlám a vyzkouším to. Díky a +bodík 29

Zdenka1

19. 6. 2010 23:39

Yanull, díky že jsi se s námi podělila o svůj postup při smažení. Ráda jej vyzkouším, učit se musíme celý život. :-))

yanull yanull

19. 6. 2010 19:58

Ivanko, jsem ráda, že jsem mohla ve Vaší rodince přispět k řízkovému orgasmu :-p:-);-):-)):-D

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn