Trdelník z domácí pekárny
Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej můžete připravit i v pohodlí vašeho domova.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,94 g |
| Tuky | 101,00 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,24 g |
| Sacharidy | 433,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nakonec rozdrobíme droždí. Zapneme program Těsto a pekárnu necháme pracovat.
Krok 2: Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnou láhev a vyválíme v posypce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy.
Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, zhruba 15 minut, dokud nezezlátnou.
Zveřejněno 16. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trdelník z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krLK
Moje poznámka
Trdelník z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krLK
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 15 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 39 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 40 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 5 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
trdelník recept,
trdelník,
trdelník na zavařovacích sklenicích,
trdelníky v troubě,
trdelník na sklenici,
recept na trdelník,
recept trdelník,
originál recept na trdelník,
těsto na trdelník,
trdelníky,
trdelník na kremrolove trubicky,
recept na trdelníky,
trdelníky recept,
jak udělat trdelník,
domácí pekárna recepty,
trubičky na trdelník,
trdelnik v troubě,
recepty z domácí pekárny,
testo na trdelniky,
originální recept na trdelník
Suroviny:
žloutek,
rum,
mléko,
máslo,
sádlo,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
skořice
Komentáře (92)
Zkusila jsem váleček a místo alobalu pečící papír
tady to na něm někdo pekl
Moje trouba je nevyzpytatelná, zkusím trochu ubrat, peče nějak zběsile
A je to za bodík
Já a nejsem sama , je máme několikrát vyzkoušené , a jsou jako kupované,tzn že jsou dobré
Přeji ať se vám povedou a jsou dobré
to má píct!
K Tvému dotazu ohledně droždí,ano, na 1/2 kila mouky stačí jedna lžička sušeného droždí
Dávala jsem na přesnídávkové lahve
Jen jsem se chtěla zeptat, není v receptu divný poměr 20g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného? Nemá tam být 2 lžičky sušeného?
Papriko máš moc pěknou fotečku