Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2013 19:19
Už jsou zralé ,první várka hotova!To se to nosí do špajzu !
Žádná práce a výsledek k nezaplacení. Ješté zbylo pár z minulého roku ,ale co když napřesrok nebudou ?
Žádná práce a výsledek k nezaplacení. Ješté zbylo pár z minulého roku ,ale co když napřesrok nebudou ?
21. 8. 2013 14:52
Milá paní Jano,
díky za úúúžasný recept na pečené švestky-jedním slovem-BOŽÍÍÍÍÍÍÍ-
máme napečeno a v zimě si pošmákneme u nedělní snídaně.
Mějte se krásně Hanka
díky za úúúžasný recept na pečené švestky-jedním slovem-BOŽÍÍÍÍÍÍÍ-
máme napečeno a v zimě si pošmákneme u nedělní snídaně.
Mějte se krásně Hanka
12. 8. 2013 11:42
letos jsem je dělala poprvé, jsou úžasné
12. 10. 2012 12:28
Děkuji za tento báječný a hlavně rychlý a jednoduchý recept, letos jsem poprvé vyzkoušela a povidla se mi povedla, akorát jsem nechala asi o 15 minut déle péct aby byla hustá. Vyzkoušela jsem i hrušková a ta jsem nechávala asi o půl hodiny déle. Všem doporučuji
7. 10. 2012 16:41
souhlasím, také dělám delší dobu,aby byly tmavé a husté,takové jako je znám z dětství.Rychlejší jsou jablková.
5. 10. 2012 22:53
Já je dělám sice zdlouhavě,ale mám je krásně tmávé neměly by se dělat déle?Takovou barvu jaká je tu na fotce jsem měla jednou,když jsem je odstavila dřív než jsem měla.
25. 9. 2012 14:55
malenka78:Malenko, děkuji za hezký komentář, myslím si, že i bez rumíku se povidla obejdou, děvčata ho nahrazovala domácí slivovicí, ale klidně udělejte i bez nich, doufám, že prohibice brzy skončí a pak do nich rum kápnete dodatečně, až je rozděláte ke konzumaci
25. 9. 2012 02:42
Yanull: Děkuji vám za receptík Letos mě manžel přemluvil, abych zkusila pár skleniček(třeba příští rok nebudou)Já je nikdy nedělala, tak jsem měla premiéru. Povedly se a chata byla krásně provoněná, jen jsem je tam nechala také o trochu déle a rozmačkala je šťouchadlem na brambory.Skoro každý víkend v září jsme povidlovali
Posílám 50 bodík a veliké díky.
Můžu ještě jeden dotaz? Chtěla bych zkusit ty z jablek,ale doma díky prohibici už nemám ani kapičku rumíčkunevadí to
Posílám 50 bodík a veliké díky.
Můžu ještě jeden dotaz? Chtěla bych zkusit ty z jablek,ale doma díky prohibici už nemám ani kapičku rumíčkunevadí to
21. 9. 2012 15:50
majda: To mi povídej, já už mám o 6 flašek míň a zavařovala jsem před měsícem ! Když mi vydrží do Vánoc, tak to bude zázrak!
18. 9. 2012 20:26
To je fakt super recept! Dělala jsem povidla poprvé a jsou úžasná. Jediný problém je, že nám asi dlouho nevydží.
18. 9. 2012 10:46
1974andrea:Andrejko, to jsem ráda, jen si myslím, že se Ti o tom, jak pečeš povidla, už i v noci zdá
17. 9. 2012 20:14
yanull:Yanullko, já dneska dělala opět, potřetí, ze čtyř kil a mám už je perfektně tuhá I ta jablíčková a hrušková jsem dělala stejně, super
17. 9. 2012 20:12
lemarti:Leni, trošku alkoholu by to chtělo a na ovonění by stačila rumová tresť, jestli máš.
17. 9. 2012 18:50
1974andrea:ale nedávám ho tam a ještě se mi nezkazil
17. 9. 2012 18:34
spagetka:Spagi, ten rum to ale konzervuje!
lemarti: Leni, dej tam třeba slivovici nebo nějaký alespoň 40% alkohol.
lemarti: Leni, dej tam třeba slivovici nebo nějaký alespoň 40% alkohol.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 11 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 5 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů