Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 8. 2013 19:19

Už jsou zralé ,první várka hotova!To se to nosí do špajzu !
Žádná práce a výsledek k nezaplacení. Ješté zbylo pár z minulého roku ,ale co když napřesrok nebudou ?:-p

Srokova Hana

21. 8. 2013 14:52

Milá paní Jano,
díky za úúúžasný recept na pečené švestky-jedním slovem-BOŽÍÍÍÍÍÍÍ-
máme napečeno a v zimě si pošmákneme u nedělní snídaně.
Mějte se krásně Hanka :yes:

Eva

12. 8. 2013 11:42

letos jsem je dělala poprvé, jsou úžasné ;-)

michalie

12. 10. 2012 12:28

Děkuji za tento báječný a hlavně rychlý a jednoduchý recept, letos jsem poprvé vyzkoušela a povidla se mi povedla, akorát jsem nechala asi o 15 minut déle péct aby byla hustá. Vyzkoušela jsem i hrušková a ta jsem nechávala asi o půl hodiny déle. Všem doporučuji :-)

milka

7. 10. 2012 16:41

souhlasím, také dělám delší dobu,aby byly tmavé a husté,takové jako je znám z dětství.Rychlejší jsou jablková.

Hořká mandle

5. 10. 2012 22:53

Já je dělám sice zdlouhavě,ale mám je krásně tmávé neměly by se dělat déle?Takovou barvu jaká je tu na fotce :-?jsem měla jednou,když jsem je odstavila dřív než jsem měla.

yanull yanull

25. 9. 2012 14:55

malenka78:Malenko, děkuji za hezký komentář, myslím si, že i bez rumíku se povidla obejdou, děvčata ho nahrazovala domácí slivovicí, ale klidně udělejte i bez nich, doufám, že prohibice brzy skončí a pak do nich rum kápnete dodatečně, až je rozděláte ke konzumaci ;-):-):-K

malenka78

25. 9. 2012 02:42

Yanull: Děkuji vám za receptík:-K Letos mě manžel přemluvil, abych zkusila pár skleniček(třeba příští rok nebudou)Já je nikdy nedělala, tak jsem měla premiéru:-D. Povedly se:yes::yes: a chata byla krásně provoněná, jen jsem je tam nechala také o trochu déle a rozmačkala je šťouchadlem na brambory;-).Skoro každý víkend v září jsme povidlovali:-D:-D
Posílám 50 bodík a veliké díky.
Můžu ještě jeden dotaz? Chtěla bych zkusit ty z jablek,ale doma díky prohibici už nemám ani kapičku rumíčku;-(;-(nevadí to:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 9. 2012 15:50

majda: To mi povídej, já už mám o 6 flašek míň a zavařovala jsem před měsícem ! :-O Když mi vydrží do Vánoc, tak to bude zázrak!:-D

majda

18. 9. 2012 20:26

To je fakt super recept! Dělala jsem povidla poprvé a jsou úžasná. Jediný problém je, že nám asi dlouho nevydží. :-D

yanull yanull

18. 9. 2012 10:46

1974andrea:Andrejko, to jsem ráda, jen si myslím, že se Ti o tom, jak pečeš povidla, už i v noci zdá ;-):-):-K

1974andrea 1974andrea

17. 9. 2012 20:14

yanull:Yanullko, já dneska dělala opět, potřetí, ze čtyř kil a mám už je perfektně tuhá;-) I ta jablíčková a hrušková jsem dělala stejně, super:yes:

yanull yanull

17. 9. 2012 20:12

lemarti:Leni, trošku alkoholu by to chtělo a na ovonění by stačila rumová tresť, jestli máš;-).

spagetka spagetka

17. 9. 2012 18:50

1974andrea:ale nedávám ho tam a ještě se mi nezkazil;-);-)

1974andrea 1974andrea

17. 9. 2012 18:34

spagetka:Spagi, ten rum to ale konzervuje!
lemarti: Leni, dej tam třeba slivovici nebo nějaký alespoň 40% alkohol.;-)

1 11 12 13 14 15 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA