Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2012 21:00
Poprvé jsem zjistila, že nemám doma rum, když byly švestky, tak jsem intuitivně dala slivovici a vůbec to nebylo špatné . jinak super, oba způsoby.
31. 8. 2012 14:49
janina87:Vyzkoušeno, nemá to chybu. Odpoledne jdeme na další švestky.
25. 8. 2012 18:38
jajikpusik: Ok, beru na vědomí...a letím pro švestky!!!!
23. 8. 2012 18:50
janina87:Ahoj, já je dělala ne moc z přezrálých. Ono pak foukne, popadaj, dají se do toho červy. Takže se neboj. j.
23. 8. 2012 16:33
Téda, než jsem se dostala na konec komentářů. Chci ti jen napsat,že jsem do trouby teď vrazila dva plechy, celkem 4kg švestek,tak doufám, že vše proběhne dle plánu. Nikdy jsem povidla nedělala, mám je radši k masu než na koláči, ale letos je tolik švestek, že prostě musím.
23. 8. 2012 10:49
jak musí být švestky zralé??? hóóódně?? Na zahradě už žádný nemám,... jsou zavařené... tak že bych skočila do krámečku?!!? Ale tam nejsou moc v povidlové konzistenci...
22. 8. 2012 15:40
jajikpusik:Jani, myslím, že rum je výborný konzervant, také ho v receptu mám, ale vyplachovat jím sklenice mě ještě nenapadlo, člověk se má stále čemu učit
21. 8. 2012 19:49
Ahoj, super skvělý recept. Nechala jsem trošku déle a při zkoušce tuhosti držela povidla ve sklenici jak přibitá. Já ještě, a to dělám u všech zavařenin, před plněním sklenice vyplachuji rumem. Ještě jednou díky za recept a myslím, že jsem udělila 42 zasloužený bodík. j.
18. 8. 2012 23:50
yanull:Díky za radu ! Vyzkouším !
18. 8. 2012 21:20
Veronika.Hrozna:Veru, záleží na tom, jak mají hrušky silnou slupku, pokud je slabší, loupání je zbytečné, vyzkoušej na poloviční dávce a uvidíš sama, zda je to potřeba
18. 8. 2012 17:37
18. 8. 2012 17:28
stuska:Loupala si ty hrušky,nebo to není třeba
18. 8. 2012 14:11
Dodala jsem slíbené foto a ještě si dovolím poznámku pro všechny, kdo budou zkoušet a chtějí mít ještě míň práce Pekáč jsem vyložila dostatečně velkým kusem pečícího papíru, z něj upečená povidla sesunula do hrnce, zbytek z papíru setřela stěrkou, v hrnci rozmixovala a bylo to ani kousíček pekáče na umývání, natož drhnutí
18. 8. 2012 14:07
Já dnes otevřela první na palačinky,a pak druhou ,aby na ty palačinky také něco zbylo! Manna nebeská ! Nebíčko v papuľke!
17. 8. 2012 18:12
Dnes jsem dělala z hrušek.Trouba nepoprskaná a hlavně žádná práce.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 5 minutami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 48 minutami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 1 hodinou
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 3 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sušit švestky, aby vydržely co nejdéle a chutnaly skvěle: Na slunci to jde nejlevněji
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů