Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

2. 9. 2012 21:00

Poprvé jsem zjistila, že nemám doma rum, když byly švestky, tak jsem intuitivně dala slivovici a vůbec to nebylo špatné :-). jinak super, oba způsoby.:yes:

Jana

31. 8. 2012 14:49

janina87:Vyzkoušeno, nemá to chybu. Odpoledne jdeme na další švestky. :-D

janina87

25. 8. 2012 18:38

jajikpusik: Ok, beru na vědomí...a letím pro švestky!!!!:-D

jajikpusik jajikpusik

23. 8. 2012 18:50

janina87:Ahoj, já je dělala ne moc z přezrálých. Ono pak foukne, popadaj, dají se do toho červy:-O. Takže se neboj. j.:-K

1974andrea 1974andrea

23. 8. 2012 16:33

Téda, než jsem se dostala na konec komentářů:-O. Chci ti jen napsat,že jsem do trouby teď vrazila dva plechy, celkem 4kg švestek,tak doufám, že vše proběhne dle plánu;-). Nikdy jsem povidla nedělala, mám je radši k masu než na koláči, ale letos je tolik švestek, že prostě musím:-D.

janina87

23. 8. 2012 10:49

jak musí být švestky zralé??? hóóódně?? Na zahradě už žádný nemám,... jsou zavařené... tak že bych skočila do krámečku?!!? Ale tam nejsou moc v povidlové konzistenci...

yanull yanull

22. 8. 2012 15:40

jajikpusik:Jani, myslím, že rum je výborný konzervant, také ho v receptu mám, ale vyplachovat jím sklenice mě ještě nenapadlo, člověk se má stále čemu učit ;-):-)

jajikpusik jajikpusik

21. 8. 2012 19:49

Ahoj, super skvělý recept:-p. Nechala jsem trošku déle a při zkoušce tuhosti držela povidla ve sklenici jak přibitá:-). Já ještě, a to dělám u všech zavařenin, před plněním sklenice vyplachuji rumem:-p. Ještě jednou díky za recept a myslím, že jsem udělila 42 zasloužený bodík. j.:-K:yes::-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 8. 2012 23:50

yanull:Díky za radu ! Vyzkouším ! :-*

yanull yanull

18. 8. 2012 21:20

Veronika.Hrozna:Veru, záleží na tom, jak mají hrušky silnou slupku, pokud je slabší, loupání je zbytečné, vyzkoušej na poloviční dávce a uvidíš sama, zda je to potřeba ;-):-K

Iness Iness

18. 8. 2012 17:37

:yes::-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 8. 2012 17:28

stuska:Loupala si ty hrušky,nebo to není třeba:-?

senky senky

18. 8. 2012 14:11

Dodala jsem slíbené foto a ještě si dovolím poznámku pro všechny, kdo budou zkoušet a chtějí mít ještě míň práce;-) Pekáč jsem vyložila dostatečně velkým kusem pečícího papíru, z něj upečená povidla sesunula do hrnce, zbytek z papíru setřela stěrkou, v hrnci rozmixovala a bylo to:yes::yes: ani kousíček pekáče na umývání, natož drhnutí:-D:-D:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 8. 2012 14:07

Já dnes otevřela první na palačinky,a pak druhou ,aby na ty palačinky také něco zbylo!:yes::-D Manna nebeská ! Nebíčko v papuľke!

stuska

17. 8. 2012 18:12

Dnes jsem dělala z hrušek.Trouba nepoprskaná a hlavně žádná práce.:-p

1 13 14 15 16 17 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA