Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

6. 10. 2011 17:12

nebudu procetla jsem hodne kucharek z prvni poloviny 20 stoleti a povidla jsou bez cukru ... staci sladkost svestek a dlouha doba vareni :)

Boubelinda

4. 10. 2011 21:57

fakt super recept. :-p povidla jsou skoro bez práce a vynikající.:-K;-)

senky senky

4. 10. 2011 21:34

jarmilus:to je zvláštní:-O,vařila jsem je v srpnu,otevřela dvoje v neděli do buchet a v pohodě:-O:-O ;-)

jarmilus

4. 10. 2011 21:06

tak jsem vyzkoušela a včera jsem dvoje načla a obojí zkažený....

spagetka spagetka

4. 10. 2011 13:29

Frantiska: tak to budeš muset opravit celou řadu kuchařek a i recepty našich prapra..předků ;-);-)
Je sice fakt, že já třeba do povidel, marmelád ani džemů nepřidávám cukr jen diaželírák, ale to jen kvůli diabetu. jinak se cukr samoozřejmě dává. Postup je stejný, jen název se mění podle konzistence, vzhledu

svaťka

4. 10. 2011 13:24

Jak jsi na to přišla, že do povidel nepatří cukr:-O:-O:-K

Frantiska Frantiska

4. 10. 2011 13:12

nedá mi to ... nejsou to povidla, ale marmeláda ... do povidel nepatří žádný cukr

Marie

4. 10. 2011 12:46

Věrka.:Povidla jsou skutečně dobrá, dělám je již řadu let, ale nedávám hřebíček ani skořici. Tyto ingredience přidávám až podle použití.

Mathylda

3. 10. 2011 07:48

O víkendu jsem zkoušela tato pečená povidla a mohu říci, že nic lepšího jsem nejedla. Před tím jsem dostala recept na povidla,
která se připravovala a vařila skoro tři dny. Do takového vaření jsem si netroufla a už vůbec se mi tak dlouho nechtělo roztahovat s vařením. Díky za tento recept, opravdu skvělý a ta chuť:-p:-p:-p

marie

16. 9. 2011 22:10

Tak recept povidla pečená vyzkouším .Letos se moc urodilo,ají na tekuté,ale já mám radějí povidla.Dělávala sem s tým octem co se tak dlouho vaří. Proč nezkrátít čas ne. Tak díky za rady. :-)

Monika

14. 9. 2011 14:59

Tak jsem včera dopekla švestková povidla. Jsou naprosto úžasná:-K
Dnes je zkusím z jablek, tak jsem zvědavá. Moc děkuju za recept, už se těšíme na koláče z nich:-p. Ty švestkový ještě přidělám;-)!!!

iva

6. 9. 2011 03:04

tak mi to nedá a musím také přidat komentář. Povidla jsem vařila poprvé a hned z dvojité dávky. Zvolila jsem styl pečení v troubě podle času z komentáře od Rebeky. Po upečení bezva ale neměla jsem čas je hned dodělat tak jsem to dodělávala dnes. Takže jsem je dnes v mixeru rozmixovala a docela jsem byla překvapená protože milá povidla měla barvu růžovou jako rybíz. No ale po rozmixování jsem je šoupla do titanového pekáče a ještě dovařila tím ještě zhoustla a jsou krásně černá jako z obchodu. A jak jsou dobrá. Moc chválím za tento recept je fakt jednoduchý a chutný. A ještě pokud mohu doporučit veškeré marmelády i kečup vařím v tomto titanovém hrnci což nemá chybu vůbec se nepřipaluje a ušetří to práci.www.toprecepty.cz

ilona

2. 9. 2011 14:42

Dělám podobně
ale peču i s peckama, pak propasíruji přes hrubší cedník.www.toprecepty.cz

monikaK

31. 8. 2011 11:09

Na doporučení na drahé Rebeky jsem včera udělala jednu dávku - dobrotka:-p.Dámy,děkuji vám oběma;-):yes:

renča

29. 8. 2011 12:15

Bluebury:
Vaše rada byla dokonalá...Díky. Povidla jsou skvělá.R.

1 16 17 18 19 20 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA