Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2011 17:12
nebudu procetla jsem hodne kucharek z prvni poloviny 20 stoleti a povidla jsou bez cukru ... staci sladkost svestek a dlouha doba vareni :)
4. 10. 2011 21:57
fakt super recept. povidla jsou skoro bez práce a vynikající.
4. 10. 2011 21:34
jarmilus:to je zvláštní,vařila jsem je v srpnu,otevřela dvoje v neděli do buchet a v pohodě
4. 10. 2011 21:06
tak jsem vyzkoušela a včera jsem dvoje načla a obojí zkažený....
4. 10. 2011 13:29
Frantiska: tak to budeš muset opravit celou řadu kuchařek a i recepty našich prapra..předků
Je sice fakt, že já třeba do povidel, marmelád ani džemů nepřidávám cukr jen diaželírák, ale to jen kvůli diabetu. jinak se cukr samoozřejmě dává. Postup je stejný, jen název se mění podle konzistence, vzhledu
Je sice fakt, že já třeba do povidel, marmelád ani džemů nepřidávám cukr jen diaželírák, ale to jen kvůli diabetu. jinak se cukr samoozřejmě dává. Postup je stejný, jen název se mění podle konzistence, vzhledu
4. 10. 2011 13:24
Jak jsi na to přišla, že do povidel nepatří cukr
4. 10. 2011 13:12
nedá mi to ... nejsou to povidla, ale marmeláda ... do povidel nepatří žádný cukr
4. 10. 2011 12:46
Věrka.:Povidla jsou skutečně dobrá, dělám je již řadu let, ale nedávám hřebíček ani skořici. Tyto ingredience přidávám až podle použití.
3. 10. 2011 07:48
O víkendu jsem zkoušela tato pečená povidla a mohu říci, že nic lepšího jsem nejedla. Před tím jsem dostala recept na povidla,
která se připravovala a vařila skoro tři dny. Do takového vaření jsem si netroufla a už vůbec se mi tak dlouho nechtělo roztahovat s vařením. Díky za tento recept, opravdu skvělý a ta chuť
která se připravovala a vařila skoro tři dny. Do takového vaření jsem si netroufla a už vůbec se mi tak dlouho nechtělo roztahovat s vařením. Díky za tento recept, opravdu skvělý a ta chuť
16. 9. 2011 22:10
Tak recept povidla pečená vyzkouším .Letos se moc urodilo,ají na tekuté,ale já mám radějí povidla.Dělávala sem s tým octem co se tak dlouho vaří. Proč nezkrátít čas ne. Tak díky za rady.
14. 9. 2011 14:59
Tak jsem včera dopekla švestková povidla. Jsou naprosto úžasná
Dnes je zkusím z jablek, tak jsem zvědavá. Moc děkuju za recept, už se těšíme na koláče z nich. Ty švestkový ještě přidělám!!!
Dnes je zkusím z jablek, tak jsem zvědavá. Moc děkuju za recept, už se těšíme na koláče z nich. Ty švestkový ještě přidělám!!!
6. 9. 2011 03:04
tak mi to nedá a musím také přidat komentář. Povidla jsem vařila poprvé a hned z dvojité dávky. Zvolila jsem styl pečení v troubě podle času z komentáře od Rebeky. Po upečení bezva ale neměla jsem čas je hned dodělat tak jsem to dodělávala dnes. Takže jsem je dnes v mixeru rozmixovala a docela jsem byla překvapená protože milá povidla měla barvu růžovou jako rybíz. No ale po rozmixování jsem je šoupla do titanového pekáče a ještě dovařila tím ještě zhoustla a jsou krásně černá jako z obchodu. A jak jsou dobrá. Moc chválím za tento recept je fakt jednoduchý a chutný. A ještě pokud mohu doporučit veškeré marmelády i kečup vařím v tomto titanovém hrnci což nemá chybu vůbec se nepřipaluje a ušetří to práci.www.toprecepty.cz
2. 9. 2011 14:42
Dělám podobně
ale peču i s peckama, pak propasíruji přes hrubší cedník.www.toprecepty.cz
ale peču i s peckama, pak propasíruji přes hrubší cedník.www.toprecepty.cz
31. 8. 2011 11:09
Na doporučení na drahé Rebeky jsem včera udělala jednu dávku - dobrotka.Dámy,děkuji vám oběma
29. 8. 2011 12:15
Bluebury:
Vaše rada byla dokonalá...Díky. Povidla jsou skvělá.R.
Vaše rada byla dokonalá...Díky. Povidla jsou skvělá.R.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 10 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření povidel: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla nazmar
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů