Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2011 22:46
dnes jsem je vařila a jsou super.Vůbec nejsou tekuté a jsou moc dobréwww64ren@seznam.cz
22. 8. 2011 22:43
www 64ren@seznam.czjsou super dnes jsem je vařila a nejsou vůbec řídké
22. 8. 2011 08:50
Jak jsem si děvčata přečetla komentáře, vidím, že výroba povidel je v plném proudu, což je dobře .Škoda švestek, které nejsou upečené nebo zkapalněné. Já jsem se k nim letos nedostala, ale měli jsme hodně letních jablek, tak dcera je tím samým způsobem pracovala a výsledkem jsou výborná jablečná povidla, už je vidím na mřížkovém koláči nebo na koblihách. Jen jsou v závěru ochucená dvěma kávovými lžičkami koření na závin a jsou opravdu vynikající, zkuste a nebudete litovat.
21. 8. 2011 20:55
Recept je super, hlavně tím, jak se nepřipaluje-to bude tím nemícháním. Během vaření mě ještě zaujala "švestková nutela", tak jsem zaimprovizovala. Do tohoto receptu na finále rozlámat čokoládu na vaření, rum jsem měla jen Captain Morgan.Je to dost sladký, ale děti jsou nadšeny...
18. 8. 2011 14:28
Díky za tento recept, je vynikající!!! Pekla jsem je tedy přes dvě hodiny, aby to nebylo tak řídké, a příště dám určitě méně cukru (vždyť do správných povidel se nedává vůbec). Také jsem je zaprášila zázvorem, kardamomem a špetkou bílého pepře - chuťově to nemá chybu a bude to skvělé k masu
Ale chtěla jsem se podělit o jednu babičkovskou vychytávku, která práci ještě zrychlí: švestky peču celé, nevypeckované, a po upečení hmotu přeliju přes haluškové síto. Zkuste to, ušetříte si spoustu práce!
Ale chtěla jsem se podělit o jednu babičkovskou vychytávku, která práci ještě zrychlí: švestky peču celé, nevypeckované, a po upečení hmotu přeliju přes haluškové síto. Zkuste to, ušetříte si spoustu práce!
17. 8. 2011 20:11
Dnes jsem vyzkoušela tento recept a musím potvrdit - nemá to chybu. Pekla jsem v klasické el. troubě při teplotě 220 st. Letos se nám švestky urodily, takže budu určitě opakovat a doporučím recept dál.
17. 8. 2011 18:28
Právě jsem povidla nacpala do skleniček a musím říct,že je to opravdu jednoduché,rychlé a skvělé! Další receptík,který zařadím mezi oblíbené. Díky!
17. 8. 2011 10:19
bubu: pokud jsi je dělala zrovna teď, tak zhoustnou vychladnutím, jinak podle receptu řídká určitě nejsou, malinko řidčí ano, ale všimni si poslední věty v Poznámce pod receptem. Tamk to Jana píše
17. 8. 2011 10:02
delala jsem jak pisete a jsou dost ridka
16. 8. 2011 09:52
Markéta:jsou bezvadné,že určitě půjdou i z jiného ovoceněkdo tu psal,že to zkusí s hruškama
16. 8. 2011 09:51
Děkuji za tento receptík,nikdy jsem povidla nedělala,ale povedlo se a jsou EXCELENTNÍ!!!!Budu muset nakoupit další švestky a nadělat více sklenic-měla jsem jen 3 kg.Napadlo mě,že to zkusím tím samým způsobem i z jiného ovoce.Děkuji
14. 8. 2011 11:36
siryana:my jsme ti věřily tak se zaregistruj a přihoď nějaký receptík,co
14. 8. 2011 11:28
Už mám dopečeno,ochutnáno.Jsou fakt výborný.Děkuji nejen za recept,ale hlavně za tyto stránky.Chodím sem každý den.
14. 8. 2011 11:04
siryana : jedině dobře, na tom se nedá fakt nic zkazit
14. 8. 2011 10:58
siryana :určitě dobře
pak dej vědět..je to neskutečná dobrota
pak dej vědět..je to neskutečná dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 12 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 3 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 5 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 6 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 6 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 7 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 8 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 8 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 8 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 9 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů