Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

17. 7. 2016 20:06

Stáňula:
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...

Stáňula

17. 7. 2016 17:44

Úžasný recept,poprvé jsem zkoušela loni.Vždycky jsem vařila,ruce popálené,všechno postříkané.Tato povidla jsou úplně jiná než ta kupovaná,to se nedá srovnat.

Danko

15. 10. 2015 20:52

Pečený jsou dobrý ale letos se u nás doma nepeklo letos se vařilo 120 kilo v kotlině 24 hodin a doufám že alespoň dva roky nebudu muset hlídat kotel :D

Petra Ku. Petra Ku.

14. 10. 2015 18:58

Teda, tady se musí sakra srolovat dolů, aby se dal napsat komentář ;-)
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica :-)) - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto :-8 Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát ;-) Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já ;-):yes:

Dašena

20. 9. 2015 11:55

Velmi dobry recept pred 3 - mi tyždnami som urobila 1 - davku a nekoštovala dnes som koštovala a som zklamana že nikto nespomenul že to neni chutne škorice by malo ist menej najlepšie kusok celej spolu piect vybrat uplne to zmenilo chut slivky.Dnes som urobila 8 poharkov budem robit z menej škorice .

fifik

6. 9. 2015 15:13

Tak letos ze 4 dávek a mám pocit,že budu muset ještě dvě přihodit.Naprosto famozní záležitost.....:-))....

pipre pipre

3. 9. 2015 10:19

Jedna várka povidel je už hotová a mám z ní 8 malých skleniček od jogurtu. Jsou výborná a už se chystám na další várku :-):yes:+

Irule Irule

2. 9. 2015 12:13

Linda: nechat je v troubě o trochu déle. Ale nejsou řídká, aspoň ty z hrušek ne a jsou moc dobrá :-p:-K

Linda

1. 9. 2015 14:55

můžu se zeptat,čím upravit konzistenci?podle komentářů to vypadá že budou povidla řidší,ale co můžu udělat proto,abych je měla husté?

meduljenka

31. 8. 2015 22:04

TAk hrušková právě dopečena. Chuť i konzistence luxusní:-p Jediné co mě překvapilo nemile je množství- z celé várky pouze 5 skleniček od jogurtu ehrman. Takže nezbývá než dát repete :-D

yanull yanull

31. 8. 2015 05:48

Jsem ráda, že tato povidla opět po roce "frčí" a děkuji za další poznatky, co se týká jejich přípravy. Za nejlepší druh ovoce považuji hrušky, ale výborná jsou i ostatní :-K;-):yes:

Madla

30. 8. 2015 21:03

Naprosto famózní záležitost jsou tato povidla! Dlouho jsem váhala je udělat, tak jsem studovala všechny zdejší komentáře a pustila se včera do 10 kil švestek. A dopadlo to na výbornou! Měla jsem čas i chuť experimentovat, tak jsem si hrála s teplotou i způsobem pečení. Vyladila jsem to ke spokojenosti s chutí i méně tekutou konzistencí. A lepší povidla jsem fakt nejedla a to jsem huba zmlsaná :-)!
Jestli chcete postup i s fotkami, tak jsem je hodila na web www.korenizivota.com
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...

jankohrasko

27. 8. 2015 21:41

nejlepší povidla,které jsem kdy jedl moc nám chutnají -jedu na chatu pro další švestky-moc děkujeme za recepis.

Irule Irule

23. 8. 2015 18:45

:yes::yes::yes: tak hrušková povidla podle tohoto receptu nemají chybu :-p:-p:-p:-p díky:-K

Maryla381

19. 8. 2015 15:08

vyzkouším ale rum nemám

1 5 6 7 8 9 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA