Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2016 20:06
Stáňula:
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...
17. 7. 2016 17:44
Úžasný recept,poprvé jsem zkoušela loni.Vždycky jsem vařila,ruce popálené,všechno postříkané.Tato povidla jsou úplně jiná než ta kupovaná,to se nedá srovnat.
15. 10. 2015 20:52
Pečený jsou dobrý ale letos se u nás doma nepeklo letos se vařilo 120 kilo v kotlině 24 hodin a doufám že alespoň dva roky nebudu muset hlídat kotel :D
14. 10. 2015 18:58
Teda, tady se musí sakra srolovat dolů, aby se dal napsat komentář
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já
20. 9. 2015 11:55
Velmi dobry recept pred 3 - mi tyždnami som urobila 1 - davku a nekoštovala dnes som koštovala a som zklamana že nikto nespomenul že to neni chutne škorice by malo ist menej najlepšie kusok celej spolu piect vybrat uplne to zmenilo chut slivky.Dnes som urobila 8 poharkov budem robit z menej škorice .
6. 9. 2015 15:13
Tak letos ze 4 dávek a mám pocit,že budu muset ještě dvě přihodit.Naprosto famozní záležitost.........
3. 9. 2015 10:19
Jedna várka povidel je už hotová a mám z ní 8 malých skleniček od jogurtu. Jsou výborná a už se chystám na další várku +
2. 9. 2015 12:13
Linda: nechat je v troubě o trochu déle. Ale nejsou řídká, aspoň ty z hrušek ne a jsou moc dobrá
1. 9. 2015 14:55
můžu se zeptat,čím upravit konzistenci?podle komentářů to vypadá že budou povidla řidší,ale co můžu udělat proto,abych je měla husté?
31. 8. 2015 22:04
TAk hrušková právě dopečena. Chuť i konzistence luxusní Jediné co mě překvapilo nemile je množství- z celé várky pouze 5 skleniček od jogurtu ehrman. Takže nezbývá než dát repete
31. 8. 2015 05:48
Jsem ráda, že tato povidla opět po roce "frčí" a děkuji za další poznatky, co se týká jejich přípravy. Za nejlepší druh ovoce považuji hrušky, ale výborná jsou i ostatní
30. 8. 2015 21:03
Naprosto famózní záležitost jsou tato povidla! Dlouho jsem váhala je udělat, tak jsem studovala všechny zdejší komentáře a pustila se včera do 10 kil švestek. A dopadlo to na výbornou! Měla jsem čas i chuť experimentovat, tak jsem si hrála s teplotou i způsobem pečení. Vyladila jsem to ke spokojenosti s chutí i méně tekutou konzistencí. A lepší povidla jsem fakt nejedla a to jsem huba zmlsaná !
Jestli chcete postup i s fotkami, tak jsem je hodila na web www.korenizivota.com
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
Jestli chcete postup i s fotkami, tak jsem je hodila na web www.korenizivota.com
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
27. 8. 2015 21:41
nejlepší povidla,které jsem kdy jedl moc nám chutnají -jedu na chatu pro další švestky-moc děkujeme za recepis.
23. 8. 2015 18:45
tak hrušková povidla podle tohoto receptu nemají chybu díky
19. 8. 2015 15:08
vyzkouším ale rum nemám
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 18 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů