Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kateřina

10. 2. 2013 10:46

forleni:Kde jste přišla na to že ze zakysanou to bude bude nakyslé a nedobré?Moje maminka to tak dělá mých celý 23 let života a vždy je to vyníkající!!!!:-!:-!:-!

Natalka

30. 1. 2013 19:04

nechapu proc tady kazdy kritizuje to cemu vubec nerozumi. na omacku vzdycky se vari maso s kosti. pak ten vyvar ma vetsi silu a ziviny. a to nemusim byt vyucena kucharka abych to vedela. tohle je prece zaklad vyreni. a tahle omacka je vyborna :yes::yes::yes:

Dana

25. 1. 2013 19:14

Máte problém se zahušťováním moukou? U nás v rodině to děláme tak,že si opražíme na sucho (bez tuku)větší množství mouky,jen chvíli,nesmí být nahnědlá a když vystydne,dáme do sklenice a uzavřeme víčkem.Kdykoliv potřebuji,mám ji připravenou,odeberu kolik potřebuji a rozmíchám s vodou.Občas tam mám hrudky,ale to nevadí,protože ji přecedím a přidávám do omáčky postupně kolik potřebuji.Musíte při zahušťování omáčku stále míchat.Někdy ještě do omáčky přidám kousek másla,třeba do rajské,ale většinou to není potřeba,když smažíte jako základ cibulku na oleji.Je to vyzkoušené,rychlé.Tak to dělám i s kuřetem na paprice a smetanu nebo šlehačku tam naleju nakonec a chvíli povařím.Snad jsem někomu pomohla dobrou radou,milé kuchařky.

zuza

5. 1. 2013 16:12

pokaždé vařím dle tohoto receptu. Dnes jsem ale neměla zakys.smetanu,tak jsem místo ní dala dvě smetany a jednu smetanu ke šlehání. Nemělo to chybu!!! Manžel jen mlaskal a chválil:-8

kublad

20. 12. 2012 15:12

Forleni:Paní opravdu neví jak se vaří.....

Forleni:

Ivča

9. 12. 2012 13:35

Právě vařím a už teď se mi zbíhají sliny, tak dám pak vědět jaké mělo jidlo úspěch :-)) Mám moc ráda tyto stránky a dost často podle nich vařím i peču :-))
Výborný recet chválil manžel i syn :-D Jen jsem omáčku ještě zahustila hotovou tmavou jíškou a opravdu boma:yes:

verunka.M

26. 10. 2012 16:09

Super jednoduchej recept :-) Přítel si nemohl vynachválit .Přidala sme si dvě chilli papričky a bylo to luxusní:yes::-8

Katarina

19. 10. 2012 10:41

Tak zrovna varim - tak trochu od kazdeho z vasich napadu trochu :-). Uz to tady voni! :-) Tak jsem zvedava! Mimochodem - nekdo si tady stezuje, ze ta smetana musi byt sladka! No, protoze ta je tady temer nedostupna, tak ja dam kyslou! ;-)

Ceres Ceres

18. 10. 2012 03:32

Dámy, pokud se vám na tom něco nelíbí, tak si to vařte podle sebe, ale jen tak přijít a zkritizovat umí každá nula. A mimochodem, tykání na internetu není žádný společenský prohřešek, ať už jsme si na písečku hrály nebo ne ;-)
Abych nebyla úplně OT, na omáčku se zítra chystám, akorát do toho nakrájím asi kuřecí prsa, máme toho doma hromadu a kupovat jiné části mi přijde zbytečné :-) Ještě domácí knedlíček a bude to určitě mňamka :-)

Veronika

22. 9. 2012 11:27

Zrovna ho dělám tak jsem zvědavá jak to dopadne,ale už krásně voní tak to bude určo labužo :D

Eliza Eliza

31. 8. 2012 14:59

Vaclav Fronek: Jak svojí pravdu, Václave? Vždyť píšu, že to jíme taky obrané a vrácené do omáčky...:-O Nakonec to je vidět i na mojí fotce.;-)

Zdena z JM

31. 8. 2012 14:18

Já dělám kuře na paprice tak,že uvařím kuře se zeleninou a kořením,co se dává do klasického vývaru.Část vývaru použiju na polévku a zbytek na omáčku.Na oleji opražím cibulku,zasypu ml.paprikou,moukou,opražím a zaleju vychladlým vývarem,popř.ještě mlékem.Nechám provařit cca 15 minut,ochutím a zjemním smetanou.Maso oberu,nakrájím na malé kousky a vložím do omáčky.Není to sice recept podle norem,ale nám tak chutná a myslím,že je i docela hospodárný.Máte polévku,omáčku a když omáčky uvaříte dost,můžete i z menšího kuřete udělat klidně 6 porcí.Když maso nakrájíte na malé kousky,tak nějak opticky nabyde na objemu.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

31. 8. 2012 11:54

Eliza:Asi máš svoji pravdu. U nás ale do omajdy vracíme co možná obrané , co největší kusy. Asi je to hrůza, ale já tuto papriku jím lžící z hlubokého talíře a jen si chrochtám. Moje žena je omáčková královna a když udělá jakoukoliv je to omajda pro krále , zkrátka HOGO FOGO. +bodík 58 . To není nikdy pozdě.

Eliza Eliza

30. 8. 2012 21:16

Přetřásání tohoto pokrmu ve mě vyvolalo chuť ho zase jednou uvařit.:yes: Dělám ho podle svojí babičky, tudíž podle receptur a norem teplých pokrmů. V původní receptuře je samozřejmostí, že se porce dušeného kuřecího masa i s kostmi přelijí smetanovo-paprikovou omáčkou. Po zkušenostech, kdy mi na talířích zbývaly neobrané kosti, nejsem líná a v příhodné fázi maso vykostím a vrátím do omáčky. Tak se ovšem chovám doma - jako kuchař v restauraci bych určitě nepodávala obrané maso, ale nechala bych tuto "práci" hostům, kteří si bezpochyby zaslouží vědět, co jí a na které části kuřete se to nachází.

Laďka

29. 8. 2012 11:46

Forleni - když jsi vyučená kuchařka, tak jistě znáš Receptury teplých pokrmů. Ani tam se nepíše nic o tom, že by se syrové maso mělo vykostit :-p

Bobina77 - co myslíte, že je jednodušší ? Vykostit syrové maso nebo obrat kosti z již uvařeného ? Nehledě na to, že i z kostí se při přípravě do pokrmu vyvaří nějaké látky (vývary z kostí apod.). Myslíte si, že Váš švagr v té vyhlášené restauraci to kuře obírá za syrova ?:-*

Já taky nemám ráda v této omáčce kosti a kůži - a proto než omáčku zahustím, maso vyjmu, oberu, omáčku zahustím, povařím a pak přecedím na maso. Člověk si holt musí umět poradit :-D

1 4 5 6 7 8 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40