Polívka z kuřecích krků s nočkama

Veroly Kuchařka: Veroly

4 osoby Polévky 8 názorů

Suroviny

8-10 ks kuřecích krků
1 cibule
1-2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1/2 pytlíku mraženého hrášku (čerstvý)
2 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
1 kuřecí bujón natur (bez éček) - kdo nechce nemusí dávat
kousek pórku
petrželka
3 litry vody
podle chutí se může přidat podravka nebo harmonie chuti
Na nočky:
1 polévková lžíce másla
1 vejce
70 ml mléka
15 dkg hrubé mouky nebo krupice
nakrájená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrólu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky česneku, pepř, nové koření, hrášek, kostku bujónu. Vše vaříme do měkka.

  2. Z krků obereme maso, které vrátíme do polívky, zeleninu nakrájíme (pouze tu, kterou v polívce chceme-cibuli, petržel, celer a česnek vyhazuji), koření můžeme také vyndat.

  3. Přidáme nakrájený pórek, který necháme chvilku povařit s nočkama. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

  4. Nočky: Povolené máslo smícháme s vajíčkem a solí, pak přidáme mouku a mléko, nakonec dodáme petrželku.

  5. Vznikne hustší těsto, které v malém množství nabíráme malou lžičkou (před nabráním těsta omočíme v polívce nebo horké vodě, aby se těsto nelepilo) a pomocí druhé lžičky tvarujeme nočky tak, že otíráme těsto z jedné lžičky na druhou. Vytvarované nočky dáváme rovnou do polívky a vaříme.

  6. Hotové nočky vyplavou na povrch. POZOR: Zkuste první nok, pokud se nerozpadne, můžete vařit všechny, pokud se rozpadá, dodejte mouku.

Poznámka

Zeleninu je možno i nastrouhat před vařením a uvařenou nechat v polívce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polívka z kuřecích krků s nočkama

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    :yes: Až na tu kostku , když davam maso, tak jen to. :-) ale jinak to dělam stejně:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pTaké tak dělávám,jen na trošce másla orestuji nastrouhanou mrkev pro hezké zabarvení a pak postup stejný:-)+:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veroly,já to taky tak dělám, do hrnce napustím studenou vodu a dám na sporák většinou už s omytým masem, pak tam vše postupně přidávám.:yes:+1:yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Tak snad už je to v pořádku :-), opravila jsem jak bujón, tak to, že krky a zelenina se dává do studené vody. Já to myslela tak, že vodu dám na oheň a šupnu do toho všechno než se to začne vařit. Je mi naprosto jasný, že máte spoustu zkušeností a tahle polívka není nic extra těžkýho :-) Popravdě dělám kuřecí polívku podle toho, co mám zrovna doma a teď z toho vyšlo tohle :-) Jinak díky za připomínky, zkušenosti jiných se vždy hodí.

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Souhlasím s Paprikou. Ale fotka pěkná a polívka chutná;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ani já pokud dělám polévku z masa jako vývar už nedávám žádný bujon ani bio.;-):-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já dávám maso raději do studené vody a nedávám už kostku. Tu dávám jen do vody, když pospíchám a nechci se "táhnout" s vývarem. Oboje najednou mi přijde zbytečné.
    Ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne.;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dělám také polévku z krků,poslední dobou,ale z krůtího.:-pJe tam hodně masa,zeleninu nikdy nevyhazuji,nakrájím na drobno a nebo propasíruji přes cedník,hrášek nedávám.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z kuřecích krků kureci vyvar z krku polévka s kuřecími krky polévka s kuřecími krky kuřeci polivka.cz kuřecí krky polévka polévka kuřecí krky polivka vyvar polevka s kurecich krku polivka kureci krky vyvar kuřecí polévka z krků vývar kuřecí krky polévka z krků kuřecí vývar krky polívka z krkama kuřecí krky na vývar kureci vyvar s krku petrzel do polivky kuřecí krk

Zapomněl/a jsem heslo