Jahodovotvarohové pokušení
Na zahrádce se pomalu začínají červenat první jahody. Pokud hledáte inspiraci, co z jejich úrody připravit, tak vyzkoušejte tento osvěžující dort, skládající se z nadýchaného korpusu, tvarohového krému a jahodové vrstvy.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Krok 4: Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh.
Krok 5: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.
Krok 6: Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Krok 7: Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.
Krok 8: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové směsi.
Krok 9: Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Moje poznámka
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 13 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 14 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 14 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 14 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 12 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 12 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 13 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 13 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 15 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 15 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 15 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou,
zelatina za studena,
želatinový ztužovač za studena dr.oetker,
jak dlouho tuhne zelatina,
želatinový ztužovač za studena,
želatinový ztužovač,
želatinový ztužovač za studena dr. oetker,
želatina za studena dr oetker,
příprava sypké želatiny,
tvarohové pokušení,
jahodovotvarohove řezy,
želatina za studena dr.oetker,
jahodovo tvarohový dort,
sypká želatina,
želatina do krému za studena,
želatina do tvarohu za studena,
želatina do krémů,
jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem,
jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou,
tvaroh a želatina
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
šlehačka,
želatina,
voda,
cukr,
jahody,
želatina,
voda,
cukr,
šlehačka,
poleva cukrová,
ovoce
Komentáře (69)
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinu
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším