Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový křen

Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

8. 10. 2010 22:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie9 509 kJ / 2 273 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky4,27 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 916 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy534,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sterilovat se nemusí, ale já pro klid na duši jsem nechala asi 20 minut pod vodou sterilovat. Podává se k ovaru i k párkům, či jiné ohřáté uzenině.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

21. 8. 2012 13:01

Dala som len 250 g cukru, aj tak sa mi zdá dosť sladké, nabudúce dám len 200 g. Inak je to výborné, u nás sa jablkový chren robí k šunke na Veľkú noc, ale robiť ho dopredu do fľaštičiek ma nikdy nenapadlo, celý rok je chrenu aj jabĺk dosť. Len teraz mám mnoho jabĺk, tak hľadám, čo s nimi:-D;-)
Mirka, díky za inšpiráciu, bodík máš udelený :-D;-)

Hello Doly Hello Doly

11. 12. 2011 11:08

Tento recept mám také a mám ho od své babičky z Moravy. Je úžasný.
Velice chutný. Chválím !!!Dávám pět bodíků :-p:-D:yes::yes:

Koubkova Koubkova

13. 10. 2010 13:17

Dnes jsem jablkový křen dělala a přijde mi dost sladký,sýlu má, tak uvidím až se rozleží jaký bude.:-O

Hambro Hambro

10. 10. 2010 17:08

Taky jablkový křen dělám a stejně jako Ivana Ch nesteriluju a nikdy se nezkazil. Posílám bod.:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 10. 2010 14:24

pěkný receptík;-)+1:yes:

Martin

9. 10. 2010 11:40

Říká se tomu vejmrda a je to senzační!!!

Jiřička

9. 10. 2010 10:00

Také znám. U nás se vždy dělal, když se zabíjelo prasátko a lila se do toho teplá ovarová polévka. Má to nějaký název, ale já si nemohu vzpomenout. K ovaru a teplé jitrničce to byla dobrota. Nejhorší bylo, strouhat čerstvě vykopaný křen ;-(;-(.

Ivana Ch

9. 10. 2010 03:48

:yes::yes:Znám nesteriluju a nikdy se nám neskazil.:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 10. 2010 01:14

+5 bodík šel;-):yes:Skleničky pořebným dodám,stačí napsat SZ:-))
Co je s naším"kamarádem"patriotem Colombem;-)Od kolínka se už dlouho odmlčel:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 10. 2010 23:29

Ajajaj, to bude dobrééééé, to si musím udělat, jen kde vzít ty skleničky:-?:-?:-O Každý rok jich mám plný sklep a každý rok málo. Asi to rozdávám dětem a ony nic nevracejí, darebáci!:-)):-D:yes:

Bibinka Bibinka

8. 10. 2010 22:10

Severinko, ten je skvělej, znám ho a ty máš 2.boda:yes:

spagetka spagetka

8. 10. 2010 22:08

jj, moje parketa, ale jen jeden bodík :-O:-p;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: křen s jablky kren s jablky recept kren jablkovy kren kren s jablkem křen s jablkem recept recept na křen s jablky strouhaný křen s jablky křen recepty jablka s křenem křen recept recepty kren recept křen s jablky křen s jabkama jablkový křen recept domácí křen recepty jablka s křenem recept jablkový křen jablka s krenem recept jablečný křen

Suroviny: jablko, křen, ocet, cukr, voda

TopRecepty.cz

Jablkový křen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G870